Rokkantvédelem

EGY VOLT ÉRDEKVÉDŐ VÉLEMÉNYE: A KÖZSZEREPLŐSÉGRŐL, A FACEBOOKRÓL, VAGY A JOGSZOLGÁLTATÁS ÁRNYOLDALAIRÓL

 

MSZF: Elöljáróban, tisztázandó és fontos kérdések az alábbiak: 

 

Hol kezdődik és hol ér véget például egy érdekvédő közszereplői státusa? 

 

Közszereplőként ki és mennyit köteles eltűrni, ha személyét a társadalmi megítélés szempontjából negatív színben tüntetik fel, illetve valótlan tényeket állítanak róla?

 

Hogyan lehet érvényesíteni a jogainkat, ha a jó hírnevünket és becsületünket sértik meg aközben, amikor mások érdekeiért próbálunk kiállni és e tevékenységünk kapcsán, vagy a közszereplői státus megszűnése után szenvedünk el személyiségi jogsértéseket? 

Bővebben ...

 

Tisztelt Magyar Emberek!

Mi a véleményetek a társadalmi összefogásról? Magyarországon 2012. január 1. hatállyal egy embertelen törvényt vezettek be az aktív életkorú rokkantak ellen. Azóta 4,5 év telt el, de ez az ország elfogadta azt, hogy itt kb. 200 ezer súlyos beteg ember pusztulásra ítéltetett? Alig tiltakozott ez ellen valaki?

Bővebben ...

Egy orvosi felelőtlenségből megrokkant volt belügyi dolgozó levele a Magyar Szociális Fórumhoz


"Minden ember rémálma, hogy egyszer gyógyíthatatlan betegséget állapítanak meg nála. Ez számomra 2008-ban következett be, azután, hogy 2005-ben elvesztettem a férjem és 2007-ben 22 év után a munkámat is. Joggal érezhettem, hogy összedől a világ körülöttem. Se egy társ, akire támaszkodhatnék se egy munka, amibe beletemetkezhetnék pusztán a gyermekem, aki ekkor 18 éves volt. Ekkor kezdené az életét, és nekem teljes erőmmel támogatnom kellene, de nem tudom, mert a padlón vagyok. Segítség nélkül.

Bővebben ...

Fiam, Attila történetével kívánom megismertetni az olvasót, akit az oly sokak által joggal vitatott elfogadott, de a betegek részéről elfogadhatatlan komplex felülvizsgálati törvény következménye valóban nem hagyott az út szélén, csupán egy labdarúgó láblendítésével lökött rajta egyet, hogy minél előbb a gödörbe kerülhessen.

Bővebben ...

Felemeljük a fejünket.....

Minden külön kommentár nélkül következzen Kiss Csaba, a Rehab Critical Mass kiötlőjének néhány gondolata, ami egyben a rendezvény célja is :

 

A biciklis társadalom évekig rendezett felvonulást CRITICAL MASS, azaz magyarul kritikus tömeg név alatt. Nem csináltak mást, csak egyszerűen megmutatták azt, hogy vannak annyian, hogy kell velük számolni, és a jogos és reális igényeikkel szóba kell állnia az aktuális hatalomnak. El is érték a céljaikat.

Én is hasonló célból szeretném életre hívni a REHAB CRITICAL MASS mozgalmat. Fontos, hogy nem valami ellen van, hanem valamiért van!

Bővebben ...

NEM TÁRGYAL A KORMÁNY A KORHATÁR ALATTI ROKKANTAKKAL

(MI A BAJ AZ ELLÁTÓRENDSZERREL)?

A Magyar Szociális Fórum 2014.05.28.-án megkereste Balog Zoltán miniszter urat (EMMI) azzal a kéréssel, hogy a korhatár alatti rokkantakat érintő problémákról tárgyalást szeretnénk kérni. A megkeresésünkre a mai napig nem jött válasz, még úgy sem, hogy 10 nappal ezelőtt rákérdeztünk arra, hogy levelünket megkapták-e, és, ha igen, mikor remélhetünk választ arra, hogy tudnának-e fogadni minket?

Miről szeretnénk tárgyalni?

Bővebben ...

MEGTAGADTÁK A KEZELÉST EGY HEPATITIS „C” FERTŐZÖTT ROKKANTTÓL

Kétségbeesett olvasói levelet teszünk megint közzé, melyet egy orvos megrokkant özvegye írt a Magyar Szociális Fórumnak:

Bővebben ...

ÉLETFOGYTIGRA ÍTÉLT 4 GYERMEKES ROKKANT ANYA

Egy 4 gyermekes anya hozzánk érkezett elkeseredett levelét teljes terjedelmében közöljük:

Tisztelt Magyar Szociális Fórum!

„Nem tudom meddig tart még a pokoljárásom, nagyon elkeseredett vagyok. Amikor a 4 gyermekemet 10-20 évvel ezelőtt a világra hoztam, kiszámítható és boldog jövőben reménykedtem. Minden olyan szépnek tűnt, egy boldog családról álmodoztam, ami meg is adatott nekem egy jó ideig.

Bővebben ...

Látogatottság

4105226
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
1381
1865
17185
4069523
69369
85235
4105226

Your IP: 44.210.83.132
2024-05-26 23:19