MEGTAGADTÁK A KEZELÉST EGY HEPATITIS „C” FERTŐZÖTT ROKKANTTÓL

Kétségbeesett olvasói levelet teszünk megint közzé, melyet egy orvos megrokkant özvegye írt a Magyar Szociális Fórumnak:

Tisztelt Magyar Szociális Fórum!

Kérem Önöket, hogy segítsenek abban, hogy a nagy nyilvánosság figyelmét hívják fel arra, hogy ami ma hazánkban a korhatár alatti rokkantakkal történik, az nem más, mint népirtásra való előkészület. Akik az új rokkant-törvényt, az új komplex minősítő rendszert megalkották, megszavazták, aki a törvényt aláírta, és a végrehajtói, azok a személyek aktívan hozzájárulnak a korhatár alatti rokkantak humánkatasztrófájához.

( Sajnos, nagyon is ráillenek a korhatár alatti rokkantara az ebben foglaltak: 1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvről, 155. §. Népirtás)

Jelenleg 56.éves özvegyasszony vagyok, aki 2007.év elején rokkantam meg, 67% munkaképesség csökkenéssel. Még abban az évben, fél év múlva megözvegyültem. A következő felülvizsgálatom alkalmával 2009-ben 50% mértékű egészségkárosodást véleményeztek nálam, miközben állapotom nem javult. Mivel ezzel a minősítéssel, még jogosult voltam az özvegyi nyugdíjra továbbra is, így nem fellebbeztem. Közben az állapotom romlott, újabb súlyos betegségemre derült fény, hogy hepatitis C fertőzött vagyok. A meglévő betegségeimnél széles a paletta, mert tüdőbetegség, gerincbetegség, reumatikus problémák, magas vérnyomás, látás és halláskárosodás is nehezíti az életem. 2010.éven 60% mértékű egészségkárosodást véleményeztek nálam.

Az új rokkant-törvény miatt 2012.01.01.-től minden 57 év alatti rokkantat a következő soros felülvizsgálatig rehabilitációs ellátottnak neveztek el. Szerintem szándékos volt a törvény szerinti átfogalmazás, hogy a betegek ne tudjanak reklamálni a felülvizsgálat után, ha rehabilitálható minősítést kaptak. Ugyanis, ha előtte rokkant volt az érintett, az állapota sem lett jobb, akkor mitől lett volna rehabilitálható, csupán az életkora miatt? Ez bizony így is lett, mert 2012.évben C1-es kategóriával 61%-os rehabilitálható lettem. Az állapotom közben nem javult, hanem romlott. Sőt, elkezdték a hepatitis miatt az interferon és egy másik kezelést is. Az első kezelések után viszont leállították a folytatást mondván, ez túl költséges gyógyítási módszer, nincs rá pénz. Ezzel súlyosan sérültek a betegjogaim, hiszen megtagadták tőlem a kezelést, a gyógyulás esélyét elvették tőlem, és sorolhatnám hányféle alapvető emberi joga sérül egy megrokkant embernek hazánkban.

Esélyt sem kaptam az egészségügyi rehabilitációra, arra, hogy gyógyulhassak a kezelés nélkül halálos kórból. Mi ez, ha nem, aktív eutanázia? Szándékos, előre kitervelt emberölési kísérlet?

Amit a kormány diktál, azt feltétel nélkül végrehajtják a megrokkant embereken az orvosok? Akár az egészségügyi ellátás megtagadását, akár az új komplex minősítőkön, a betegek összevissza minősítgetését? Ha szándékosan nincs az egészségügyi rehabilitáció a számukra biztosítva, akkor hogyan minősítik a súlyos betegeket rehabilitálhatóvá? Ha az egészségügyi rehabilitáció meg van tagadva a betegtől, akkor miért kényszerítik őket munkavégzésre súlyos betegen? A rehabilitálási időszak lejárta után nem hosszabbítható meg a beteg ellátása ez áll a szakhatósági határozataikban. Ez azt jelenti, hogy a betegről a továbbiakban nem rendelkezett a törvény, magyarán a továbbiakban ellátást nem kap, ha a rehabilitálás ideje letelik. Ezzel az ördögi kör bezárul, melyben a beteg nem kap sem egészségügyi, sem foglalkoztatási rehabilitációt, és az 1-3 éves időtartamú rehabilitációs ellátás után a megrokkant beteg az utcán találja magát, teljes ellátatlanul? Mi ez, ha nem előre megfontolt, szándékos népirtási kísérlet? A jogorvoslati út pedig brutálisabb egy megrokkant ember számára, mint egy akadályverseny, tele buktatókkal?

Az én férjem orvos volt, de, ha még élne, ezt biztosan nem hagyná szó nélkül, amit ma a korhatár alatti rokkantakkal művelnek. A törvénykezők és a végrehajtók a központilag programozott humánkatasztrófa felé sodorják a betegeket. A vak is láthatja, hogy a korhatár alatti rokkantak kiirtása lehet a cél, mivel az életben maradás esélyét is elveszik ezektől a betegekről. Ez, egy keresztényi kormánytól, maga a gyalázat”.

Egy orvos megrokkant özvegye

Látogatottság

4105277
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
1432
1865
17236
4069523
69420
85235
4105277

Your IP: 44.210.83.132
2024-05-26 23:47