Budapest, 2019. szeptember 10. kedd (MSZF)

     Miniszterelnökségi közbenjárás kellett ahhoz, hogy az agyvérzésben megbénult kerekesszékes férfi megkapja végre törzskártyáját és nyugdíját, gondnoka, ugyancsak kerekesszékes felesége pedig átvehesse a járandóságát részére – jelentette a Magyar Szociális Fórum (MSZF) kedden.

    Biharvári Gyuláné hétfőn köszönetet mondott a Magyar Szociális Fórumnak azért, hogy augusztus 30-án közzétette és a miniszterelnöki hivatalnak továbbította az üggyel kapcsolatos nyílt levelét, melynek eredményeként egy héten belül elintéződött, aminek már régóta el kellett volna intéződnie, már csak a két kerekesszékes ember állapotára való tekintettel is.

    Az MSZF megnyugvással fogadta Biharváriék ügyének gyors megoldását, és megemlítette, hogy 17 éves fennállása óta először történt meg, hogy a miniszterelnöki kabinetiroda intézkedjen egy rászoruló ügyében, melyet az MSZF felkarolt. A Magyar Szociális Fórum arra kérte a miniszterelnöki hivatalt, hogy csináljon gyakorlatot mostani hozzáállásából. Nem kevésbé tartanánk hasznosnak, ha a politikai vezetés olyan feltételeket teremtene a nyugdíjfolyósító rendszerben, amely kiküszöbölné annak lehetőségét, hogy hasonló esetek előfordulhassanak, azaz semmibe vegyék egy nyugdíjas megélhetését – áll az MSZF közleményében.+++

 

Biharvári Gyuláné köszönő levelét lásd alább!

 

 

 

 

KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS

 

     Köszönetemet fejezem ki a Magyar Szociális Fórumnak azért, hogy a 2019. augusztus 30.-án a Magyar Szociális Fórum (MSZF) honlapján közzétette nyílt levelemet, melyet Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak és a Magyar Kormánynak címeztem, és eljuttatta a Miniszterelnöki Hivatalhoz is:

https://mszfszk.hu/11-elerhetseg/1466-egy-kerekes-szekes-asszony-nyilt-levele-a-magyar-kormanyhoz

A Miniszterelnöki Hivatalhoz is eljuttatott nyílt levelemre reagálva telefonon megkeresett engem még aznap (2019. augusztus 30.-án) a Miniszterelnökség Kabinet Irodájának egyik munkatársnője, illetve 2019. szeptember 2.-án az Emberi Erőforrás Minisztérium (EMMI) egyik munkatársa is, akik megígérték, hogy utánanéznek az ügyemnek. Sőt, még ugyanazon a napon (2019. szeptember 2.-án) a Magyar Államkincstár (MÁK) nyugdíjügyekkel foglalkozó osztályvezetőnőjétől, a lakóhely szerinti kormányhivatal osztályvezetőnőjétől is telefonos megkeresést kaptam, hogy igyekeznek mihamarabb a segítségemre lenni abban, hogy a gondnokságom alatt álló súlyos beteg férjem utáni nyugdíjszerű ellátásokat minél előbb megkaphassam. Mindezek hatására 2019. szeptember 9.-én az ügyemet érintően két hivatalos levelet is kaptam, melyben a férjem nyugdíjas igazolványát is megküldték. Azon már az öregségi nyugdíjas törzsszám is szerepelt. Tájékoztattak a férjem 6 havi rokkantsági ellátásának és az öregségi nyugdíja különbözetének kiutalásáról, illetve arról, hogy a rendes öregségi nyugdíjának folyósításáról is intézkedtek. Köszönetet mondok a Magyar Szociális Fórumnak, hogy nyilvánosságot kaphatott az ügyem és azért, hogy az illetékesekhez is eljuttatta a nyílt levelemet, mert csak ezt követően gyorsultak fel az események. A nyílt levelemben leírtam a tényeket, hogy az elmúlt hónapokban sokat kilincseltem a hivatalokban. A postahivatalban is, ahol szintén próbáltak utána nézni annak, hogy hol és miért akadt el a férjem nyugdíjának kézbesítése. Ekkor derült ki, hogy rossz címre utalták a járandóságait. Most végre már sikerült megkapni a férjem után járó rokkantsági ellátás és öregségi nyugdíj összegének visszamenőlegesen járó (6 havi) különbözetét. Remélem, hogy a férjem rendes öregségi nyugdíjának összegét is hamarosan meg fogom kapni. Mostantól kezdve reménykedem abban is, hogy a közszféra hivatali dolgozóinak túlterheltségére a jövőben jobban odafigyelnek az illetékesek, illetve a hivatalok tekintettel lesznek az ügyintézési határidők betartására is. A hibátlan munkavégzésnél ugyanis fontos szempont az, hogy a hivatalok elégséges dolgozói létszámmal végezzék a munkájukat, a dolgozók és az ügyfelek elégedettsége érdekében is.A nyílt levelemre reagáló állami szervek munkatársainak is köszönetemet fejezem ki, hogy igyekeztek a segítségemre lenni a korrekt és gyors tájékoztatásban, és abban, hogy a férjem járandóságait teljes egészében végre megkaphassuk. Tisztelettel és köszönettel:

 

Biharvári Gyuláné

Látogatottság

1864647
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
523
989
7400
1849148
5185
30636
1864647

Your IP: 3.235.30.155
2020-04-06 13:00