MÉGIS SZÉP LETT EGY MOZGÁSKORLÁTOZOTT CSALÁD KARÁCSONYA

Köszönő sorokat kaptunk egy szegény sorsú, Cegléden élő családtól, akik komoly anyagi gondokkal küszködnek. A négytagú család 3 tagja sajnos mozgássérült. A lakhatási feltételeik megteremtéséhez devizahitelt vettek fel, de a 7 éves kisfiuk gyógykezelése is sok pénzbe kerül. Úgy volt, hogy az idén semmilyen karácsonyuk sem lesz, mert, még ennivalóra sem jut pénz, nemhogy ajándékokra. A szülők elkeseredetten számolgattak, sakkoztak a kifizetetlen számlák között, hogy a fontossági sorrendet úgy állítsák össze, hogy legalább a közműveket ki ne kapcsolják. Miután minden költséget számba vettek, kiderült, hogy már ennivalóra sem marad pénz, miközben itt a nyakukon a karácsonyi ünnep is.

Megkeresték a Magyar Szociális Fórumot, a rokkantvédelmi csoportunknak feltárták a problémájukat. Mi, civil, önkéntes érdekvédőként, több helyre is írtunk, és segítséget kértünk a bajba jutott család számára. Egyetlen helyről, a „Tündérfátyol Alapítványtól” kaptunk pozitív visszajelzést, hogy megpróbálnak segíteni a bajba jutott családon, hogy legalább a karácsonyuk emberhez méltó lehessen. Ők felvették a családdal a kapcsolatot, és egy kívánság listát kértek, mire lenne legnagyobb szükségük most, azonnal? Az anyuka összeírt egy listát, hogy mijük nincs otthon.

Kiderült, hogy szinte semmijük sincs. Az ünnepek előtti szombaton a „Tündérfátyol Alapítvány”, a nagyon gondosan összeválogatott, mindenféle tartós élelmiszer adományok mellett, még friss gyümölcsöket, savanyú káposztát, sajtot, szalámit, és karácsonyi édességeket, szaloncukrot is vitt a család számára. A 7 éves, első osztályos kerekes székes kisgyermeknek plüssjátékot, ruhaneműket és cipőket is vittek ajándékba, aminek a család nagyon megörült. Ma délelőtt, a mozgássérült anyuka boldogan hívott fel minket, hogy nagyon szép karácsonyuk volt a „Tündérfátyol”alapítványnak köszönhetően.

Nagyon jó érzés volt ez hallani, hogy mi ugyan, csak közvetítők voltunk, de volt, aki meghallotta a szavunkat, és segített a bajba jutott családon. Szép ünnepeket varázsoltak egy szegény család otthonába, és az örömnek, most a köszönő szavait is jó közvetíteni nekünk.

A mozgáskorlátozott család boldogan töltötte az ünnepeket a „Tündérfátyol Alapítvány” jóvoltából. A család látogatása alkalmával a beszélgetéskor kiderült, bennük megvan a jó szándék, nagyon szeretnének minél több, ilyen adomány kiosztásával kapcsolatos látogatást megszervezni, évente akár többször is a bajba jutottaknál, azonban az adakozó kedve az embereknek főleg a karácsonyi ünnepekre korlátozódik. Mindennap legyünk jók egymáshoz, ez a jótékonykodás lényege – valljuk mindannyian.

Aki teheti, legalább a SZJA 1%-át ajánlja fel olyan alapítványoknak, melyek az elesetteket támogatják, mint a „Tündérfátyol Alapítvány” is. Az utóbbi alapítvány adószáma: 18206036-1-42, és róluk olvashatunk a weboldalukon is: www.tunderfatyol.hu

Az általunk említett példa, az csak egy a sok közül, de ne csak karácsonykor gondoljunk a bajba jutottakra, hanem az év minden napján, mert enni, minden nap kellene.

MSZF „Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért” csoport

Látogatottság

4152434
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
249
3173
6853
4118836
35452
81125
4152434

Your IP: 44.222.64.76
2024-06-13 04:06