Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

AZ ÜNNEP TITKA

Az emberek egész évben rohannak, oda se figyelnek egymásra.

December elején aztán, elkezdődik az adományozási láz, és a nagy bevásárló rohamok az ajándékokért. Sokan az utolsó pillanatban kapkodnak, szaladnak, néha idegesen, már-már tehernek érezve az ajándékok beszerzését is. Már ezzel vesztesekké válnak, hiszen, a belső harmóniánk záloga a nyugalom és a boldogság érzése. A szeretteinknek kiválasztott ajándékokat soha ne futva szerezzük be!

Az igazán szép ajándékok szívből kell, hogy jöjjenek, érzelmileg meg kell, hogy érintsék azt is, aki adja, és azt is, aki kapja. Elgondolkodtató az is, hogy mi is az üzenete a karácsonyi adományozásoknak? A szeretet, a jóság, és a gondoskodás? Vajon, miért csak ezen a pár napon gondolnak az emberek erre? Vegyük észre mindig, ha embertársaink, vagy a szeretteink bajban vannak. Az év minden napján egyformán legyünk jók, ne csak karácsonykor! Ne csak akkor segítsünk másokon, amikor a karácsonyi adományozások ideje van, amikor, szinte már kötelességnek érezzük. A családunk tagjai, ne csak karácsonykor üljék körbe az ünnepi asztalt, hanem figyeljünk rájuk a szürke hétköznapokon is.

Az ünnep titka legyen az átérzés mélysége. Az képes, csak őszinte szívvel adni és ünnepelni, aki az ünnep varázsát, annak jelentőségét, tartalommal és szeretettel tölti meg. Egyformán figyeljünk szeretteinkre az év minden napján. Az elesetteknek, aki teheti, ne csak az ünnep alkalmából adományozzon, hanem gondoljon rájuk minden nap. Ha megtanuljuk, hogyan kell átélni ezt, akkor boldogabbak lehetünk a hétköznapok rohanó forgatagában is, mert adni és kapni, egyaránt nagyon jó érzés.

Apró dolgok is nagy örömöt okozhatnak. Nem a drága pénzen vett ajándék a legértékesebb, hanem azok a tárgyak, melyeket magunk készítünk. A személyes kötődés okoz örömöt annak, aki elkészítette, és annak is, aki kapja. Az átélés öröme a legszebb ajándék. Az ünnep varázsát az őszinte és mély érzelmek adják. Legyen mindennap ünnep, ne csak karácsonykor szeressük egymást!

Mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk!

http://www.youtube.com/watch?v=WpSbMxOrRdY

MSZF „Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért”csoport

Civil érdekvédő csoportunkat, itt találod meg. Keress minket, ha kiszolgáltatottnak érzed magad!

„Együtt a szegényekért és a rokkantakért”! – facebook csoport:

https://www.facebook.com/groups/222040621253134/

Látogatottság

4152483
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
298
3173
6902
4118836
35501
81125
4152483

Your IP: 44.222.64.76
2024-06-13 04:24