Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188
Tisztelt Szociális Fórum !
A kormányunknak csak gratulálni tudok . :( Na meg persze az Önkormányzatunk képviselőinek is . Történt , hogy szemétszállítási díjkedvezményre adtunk be a férjemmel kérelmet . Mivel Ö 51 évesen 4 éve munkanélküli , én rokkant ellátást kapok , amiről egészen a mai napig naívan azt hittem , hogy nyugdíjszerű ellátás , de ma a Minisztérium ügyfélszolgálata felvilágosított , hogy nem nyugdíj , nem nyugdíjszerű ellátás , de még csak nem is szociális ellátás amiben részesülök , mivel ez egy külön törvényben szabályozott "megváltozott munkaképességűek ellátása " ami egyik kategóriába sem sorolható . Így a minisztérium megítélése szerint ezen a jogcímen kellett volna elutasítania az Önkormányzatnak a kérelmet , és nem azon , amin tette , hogy mivel minden más egyéb a rendeletben meghatározott feltételnek megfelelünk , de velünk lakik 9 éves (kiskorú ) illetve 19 éves nagykorú munkanélküli , még tanuló gyermekem így nem vagyunk jogosultak a szemétszállítási díjkedvezményre azért , mert ők is itt laknak . Könyörgöm , mégis hol lakjanak?! Ehhez képest az ország aláírt minden féle gyermekjogokról egyezményt . Így ezt nem értettem , hogy erre hivatkozva hogy lehet elutasítani egy szociális kérelmet , hogy mivel a vérszerinti gyermekeim itt laknak ezen a lakcímen vannak ők is bejelentve. Legalább háromszor elolvastam , mert nem hittem , hogy ilyen létezik , azt hittem , hogy csak én olvastam illetve értelmeztem félre.
Egyébként nem tudom , hogy nem kellene -e valamilyen módon a rokkant ellátást   vagy nyugdíjszerű vagy a szociális ellátások közé soroltatni a képviselőkkel , mivel az egy dolog , hogy az Önkormányzatunk nem tudta , hogy az ellátásom nem tartozik egyik alá sem , de ez eléggé hátrányos egyéb más szempontból is azokra nézve , akik ebben  az ellátásban részesülnek . Így ha a nyugdíjszerű alá nem fér , mivel hála a képviselőknek már nem nyugdíj , legalább akkor szociális legyen .
Köszönöm , hogy elmondhattam . Tisztelettel : Juhászné Pap Laura

Látogatottság

4152361
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
176
3173
6780
4118836
35379
81125
4152361

Your IP: 44.222.64.76
2024-06-13 03:19