Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

BEKÖLTÖZÖTT A FÉNY AZ AMPUTÁLT LÁBÚ FÉRFI OTTHONÁBA

A 3 hete a fővárosból egy kis Nógrád-megyei falusi házba költöző amputált lábú férfi élete lassan kezd rendeződni. A férfinek egy sorstársa bocsájtotta rendelkezésre a használaton kívüli házat. Az évek óta nem lakott kis házban semmilyen közműszolgáltatás sem működött. A vízszolgáltatás az oda költözést követő pár napon belül megoldódott. A villanyszámla hátralék rendezését, a villanyszerelési munkák elvégzését, és a villanyóra visszakapcsolását anyagi problémák hátráltatták.

A kezdeti lendület után az emberek adakozó kedve megtorpant. A szervezők viszont, az ismerőseiken keresztül próbáltak további anyagi segítséget biztosítani a bajban lévő férfi számára. Mivel az elektromos szolgáltatás helyreállítása létkérdés volt, így gyorsan kellett cselekedni. Az elmúlt napokban végre sikerült megoldani, hogy visszakapcsolják az elektromos áramot is.

A falu lakóinak is nagyon sokat köszönhet a mozgásában korlátozott férfi, mert naponta megfordultak nála a segítséget nyújtó szomszédok és mesteremberek. Nélkülük nem boldogulhatott volna, hiszen rengeteg tennivaló akadt a kis házban. Segítettek neki egy kis kályhát is beszerezni egy kevés tűzrevalóval, hogy legalább a tisztálkodáshoz vizet tudjon melegíteni. Ott, már nagyon hidegek nemcsak az éjjelek, de a nappalok is. A kis kályha nagyon fontos most a férfi életében. Ezután a tűzrevaló beszerzése lenne számára a következő feladat. A gázszolgáltatás helyreállítása még várat magára anyagiak hiánya miatt, de a férfi nagyon türelmes, és igyekszik spórolni. Kedvezményes ebéd lehetőséget is kapott az új lakóhelyén. Egyre reménykedőbb, visszatért az életkedve. Annak is nagyon megörült, hogy internet hozzáférési lehetőséget is kaphat.

A férfi nagyon hálás minden segítőnek a közös összefogásért. Azt tervezi, hogy egyenként mindenkinek szeretné megköszönni a segítséget, ha hozzáfér az internet elérhetőséghez.

MSZF „Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért” csoport

Látogatottság

4152395
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
210
3173
6814
4118836
35413
81125
4152395

Your IP: 44.222.64.76
2024-06-13 03:39