Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

PÉLDÁS TÁRSADALMI ÖSSZEFOGÁS EREDMÉNYEKÉNT AZ AMPUTÁLT LÁBÚ FÉRFI LAKÁST KAP

A múlt héten adtuk hírül, hogy egy amputált lábú sorstársunk Batonai Sándor bajban van, és segítségre lenne szüksége. Pár nap alatt a sok igyekezet meg is hozta a gyümölcsét. A férfi már a héten beköltözhetne egy Nógrád-megyei kis faluban lévő 2 szobás akadálymentesített házba.

A csoda nem magától érkezett el, hanem a szüntelen szervezés és a példás összefogás eredményeként. Civil érdekvédők segítettek a koordinálásban, és a majdnem reménytelen helyzetéből kimozdítani az amputált lábú férfit. Ez egy igazi csapatmunka volt.

A csapathoz tartozók: Bartus Mónika, aki maga is mozgáskorlátozott rokkantként, használatra felajánlotta az ingatlant a sorstársnak. Így ő lett az első számú, fő segítő. Nélküle, nem jöhetett volna létre ez a projekt. A szervezésben résztvevő önkéntes civil segítők, gyors és eredményes munkája, minden érdekelt fél között koordinálva, elhozta a reményt a bajba jutott férfinek. A Magyar Szociális Fórum „Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért” csoportunk, felvette a kapcsolatot, a segítséget szintén felajánló Rokkant Számkivetettek Társasága (ROSTA) Érdekvédő Mozgalommal is. A hétvégén pénzadományozók is jelentkeztek a férfinél, és a költözés elé így, már nem hárulna akadály. A költöztetést vállaló segítők reméljük, hogy ezen a héten meg tudják oldani a rokkant férfi beköltöztetését.

Azoknak a magánszemélyeknek is megköszönjük a segítséget, akik az interneten keresztül segítséget kérő férfihoz eljuttatják a pénzadományukat. Az adományokat a jövőben is várná a sorstársunk. A villany és gázközmű visszakötések és közműhátralék rendezését kellene a lakhatásért cserébe vállalni, és az őt segítő Bartus Mónikával létrejött megállapodásuk szerint lerendezni azt. Ez az összeg 150 ezer forint lenne. Ennek az összegnek most a pár nap alatt, csak a negyede gyűlt még össze, de a bajba jutott rokkant férfi reménykedve várja a felajánlóktól a további segítséget. Nagyon jó lenne, ha minden sikerülhetne. Mindkét mozgásában korlátozott rokkant fellélegezhetne. A segítő, aki felajánlotta az ingatlan használatát, ő megszabadulna a közműterhektől, a kilátástalan sorsú férfi pedig hajlékhoz juthatna. Most már szurkoljunk nekik, hogy teljesüljön a vágyuk!

Köszönjük az emberségét mindenkinek, aki a bajba jutott férfin segíteni szeretne.

A férfi ezen a telefonszámon (06-1-200-3001) várja még pár napig a felajánlásokat. Azért, csak pár napig, mert ez a telefonszám csak addig él, amíg el nem költözik a jelenlegi helyről. A szervezőnkkel is tarthatják az adakozók a kapcsolatot: Garai Erzsébet, e-mail: erzsebet.garai@ freemail.hu

MSZF „Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért”csoport

Látogatottság

4152556
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
371
3173
6975
4118836
35574
81125
4152556

Your IP: 44.222.64.76
2024-06-13 05:05