A Magyar Szociális Fórum alapítószervezője kedden azonnali szükségintézkedések meghozatalára szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt azoknak az eladósodott embereknek a védelmében, akiket tömegesen fenyeget a közvetlen otthonvesztés, és a devizahitel-tartozásból fakadó teljes anyagi ellehetetlenülés. Megint annak lehetünk tanúi, hogy otthonvesztésük miatt egyesek saját életüket oltják ki kétségbeesésükben és kilátástalan helyzetükben – tudatta az MSZF.

Simó Endre arra kérte a kormányt, hogy tanúsítson felelős magatartást a társadalommal szemben. A felelősségnek mindenekelőtt abban kell megnyilvánulnia, hogy a parlamenti többség – az ellenzék támogatásával - azonnal helyreállítja a kilakoltatási és árverezési tilalmat, és ezzel még a tél beállta előtt elejét veszi a tömeges fagyhalálnak, mely legutóbb több mint 400 életet követelt. Fel kell mondani a bankszövetséggel kötött megállapodást a devizahitelekről. Fel kell vetni a hitelezők jogi felelősségének kérdését a kialakult társadalmi válságért, tekintettel arra, hogy a bankok tudatosan megtévesztették a hitelfelvevőket. A kormánynak – az Európai Unióhoz hasonlóan – társadalmi stabilizációs intézkedéseket kell tennie a pénzügyi szféra érdekérvényesülésének korlátozásával.

Az MSZF szervezője üdvözölte különböző ellenzéki politikai erők hasonló fellépését a megélhetési válságba jutottakért.

Simó Endre bejelentette, egyre többen csatlakoznak a Hitelkárosultak Pertársaságához, mint olyan társadalmi összefogáshoz, amelynek célja a megoldás kikényszerítése jogi és társadalompolitikai eszközökkel.+++

 

Látogatottság

4245286
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
1677
1417
6271
4209605
48362
79942
4245286

Your IP: 100.26.176.111
2024-07-17 20:28