Az MSZF támogatja a társadalmi megmozdulásokat és részvételre szólít fel

A Magyar Szociális Fórum – Szociális Kerekasztal (MSZF) szervezői pénteken támogatásukról biztosították azokat a társadalmi megmozdulásokat, amelyek a vásárlóerő csökkentése ellen, a bérből és fizetésből élők tisztességes megélhetésére, a lakhatási jog alkotmányba iktatására, és a demokratikus szabadságjogok érvényesítésére irányulnak. Azzal a felhívással fordultak az emberekhez, hogy vegyenek részt a megmozdulásokon, mert céljaik helyesek.

Az MSZF figyelmeztette a kormányt és a parlamentet, hogy óhatatlanul társadalmi ellenállásba fog ütközni a készülő alaptörvény, mert korlátozza az emberi jogokat, nem ismeri el a munkához, az emberhez méltó megélhetéshez, a lakhatáshoz és a békéhez való jogot.

Azzal, hogy e jogok számon kérhetetlenné válnak, az emberek joggal vonhatják kétségbe a kormány egy millió új munkahely megteremtésére, és a megélhetési válság felszámolására vonatkozó politikai ígéreteinek komolyságát is – hangsúlyozza a közlemény.

Az MSZF ismételten arra kéri a törvényhozást, hogy egy évre vegye le a napirendről az alkotmányozást, és kérje ki a dolgozó, alkotó és nyugdíjas társadalom véleményét, mit kíván alapjogként alkotmányba iktatni. Magyarország új alaptörvényének a nemzet egységét kell szolgálnia, s nem szabad a társadalom megosztásához vezetnie. Félő, hogy a készülő alaptörvény az utóbbihoz vezethet a társadalmi igazságtalanság kiélezésével, a gazdagság és a szegénység közti szakadék elmélyítésével – írják.

A Magyar Szociális Fórum szervezői arra kérik a társadalmi megmozdulások szervezőit, hogy a demokratikus szabadságjogokat szorosan kapcsolják össze az emberi és a szociális jogok melletti kiállással, mert a szabadságnak ez ad konkrét tartalmat – áll az MSZF közleményében.+++

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

Látogatottság

4105414
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
118
1451
17373
4069523
69557
85235
4105414

Your IP: 44.210.83.132
2024-05-27 01:08