Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

MSZF: szolidaritás a fegyveres dolgozókkal a hétfői tárgyalás előtt

Budapest, 2011. május 8. vasárnap

A Magyar Szociális Fórum – Szociális Kerekasztal vasárnap megerősítette szolidaritását a fegyveres és rendvédelmi dolgozókkal, valamint a tűzoltókkal a Pintér Sándor belügyminiszterrel hétfőn reggel kezdődő tárgyalások előtt. Azt kívánta szakszervezeti vezetőiknek, hogy legyenek következetesek, és juttassák érvényre a dolgozók követeléseit, mert az közös társadalmi érdek.

Vasárnap kiadott közleményében az MSZF szervezői emlékeztetnek arra, hogy a kormány a külföldi adósságállomány csökkentésére hivatkozva hoz megszorító intézkedéseket.

Az MSZF nemzeti érdeknek tartja az adósságállomány csökkentését, de nem a megélhetési válság elmélyítésének, és a dolgozó rétegek mindennapos gondjainak fokozása árán. Az embereknek addig is meg kell élniük, amíg az adósságot csökkentik – szögezi le a nyilatkozat. A fegyveres dolgozók és a tűzoltók kemény fellépése arra utal, hogy a társadalom tűrőképességébe, ellenállásába ütközik és zátonyra futhat az adósságállomány csökkentésének helyes terve, ha nem párosul egyetemes, és igazságos, a teherbírásnak megfelelő közteherviseléssel, nevezetesen a külföldi és a hazai nagytőkés csoportok fokozott megadóztatásával – írják.  Vajon kész-e a nagytőke a külföldi adósságállomány csökkentésére? Kész-e vállalni a teljes összegű bankadó és a 19 százalékos társasági nyereségadó meghosszabbítását? Mit tesz a kormány annak érdekében, hogy megszüntesse az adózatlan profitkivitelt Magyarországról. A bérből és fizetésből élők nem kaptak választ ezekre a kérdésekre – írják a Kerekasztal szervezői.

Az MSZF annak a meggyőződésének ad hangot, hogy az adósságállományt munkahelyteremtéssel, az értékteremtő munka serkentésével lehet megvalósítani. A kormány ezzel kapcsolatos ígéreteiből eddig még semmi sem valósult meg, ellenkezőleg, további munkahelyvesztésnek, és megszorításoknak lehetünk a tanúi. Ez arra utal, hogy az új kormány politikája is alárendelődött a nagy pénzügyi érdekeknek, és helyettük a dolgozó, megélni akaró társadalomra, köztük a katonákra, a rendőrökre, a büntetés végrehajtókra, a tűzoltókra és a vámosokra akarnak tűrhetetlen terheket róni.

Azt kívánjuk a fegyveres dolgozók szakszervezeteinek, hogy juttassák érvényre követeléseiket, védjék meg szervezett szociális jogaikat! Ezzel nem csak maguknak, hanem az egész dolgozó, alkotó társadalomnak tehetnek jó szolgálatot – áll az MSZF SZK szolidaritási nyilatkozatában.+++

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

Látogatottság

4152465
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
280
3173
6884
4118836
35483
81125
4152465

Your IP: 44.222.64.76
2024-06-13 04:18