Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

A budapesti demonstráció a szakszervezeti és a civil mozgalom életképességét bizonyította

A szombati budapesti tüntetés arra figyelmeztette az Európai Unió vezetőit és a magyar kormányt, hogy a neoliberális, antiszociális politika további erőltetése Közép- és Kelet-Európában is ellenállásba ütközik, és a volt szocialista tagállamok szakszervezeti és civil mozgalmai sem tűrik tovább, hogy az emberhez méltó megélhetés jogával szemben a pénzügyi szféra érdekeinek biztosítsanak elsőbbséget – állapította meg a Magyar Szociális Fórum (MSZF) a szombati budapesti tüntetését értékelő vasárnapi közleményében.

Az Európai Szakszervezetei Szövetség és a hat magyar konföderáció közös szervezésében tartott budapesti demonstráció megmutatta, hogy a megélhetési gond Európa-szerte túlnő a szűkre szabott politikai határokon, és orvoslásához közös érdeke fűződik különböző világnézetű és pártállású embereknek.

Az MSZF gratulál a demonstráció magyar és külföldi résztvevőinek a jól sikerült, hangulatos tavaszi felvonuláshoz. Fontos tapasztalatnak tartja a jövő harcaira nézve is. „Munkát, békét, biztos megélhetést!” feliratú transzparensével az MSZF szervesen illeszkedett a felvonulók sokaságába, és újabb tanúbizonyságát adta annak, hogy a dolgozó, alkotó többség érdekeit tartja elsődlegesnek.

A budapesti szakszervezeti demonstráció bizonyította a magyar szakszervezeti és civil mozgalom hazai és nemzetközi életképességét. Európának szüksége van olyan magyar társadalmi erőre, amely a neoliberális Európával szemben a szociális Európa felé tör utat – áll az MSZF értékelésében.+++

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

Látogatottság

2505871
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
883
963
4777
2490314
34416
20389
2505871

Your IP: 3.214.224.207
2021-10-28 15:14