Budapest, 2011. október 27. csütörtök

 

 

A Magyar Szociális Fórum csütörtökön erélyes tiltakozását fejezte ki a sajtószabadság korlátozása miatt S. Éva szerdai temetésén. Simó Endre, a fórum alapítószervezője üzenettel fordult dr. Merksz Istvánnéhoz, az óbudai temető igazgatójához, hogy adjon magyarázatot, miért akadályozták meg, hogy a TV stábok forgathassanak a temetésen. Saját elhatározásból, vagy utasításra rendelte-e el, hogy a temető biztonsági szolgálata fizikai közben lépéssel is érvényt szerezzen a tiltásnak.

Az MSZF a tájékoztatási szabadság súlyos megsértésének tartja a történteket, hiszen a temető biztonsági szolgálata – felsőbb utasításra hivatkozva – meghiúsította, hogy a közvélemény korrekt képi tájékoztatást kaphasson az 51 éves metróvezető végső búcsúztatásáról, és több száz ember néma társadalmi tiltakozásáról az embertelenség és az igazságtalanság miatt.

S. Éva családja társadalmi ügynek tekintette a temetést, és nem kívánta megakadályozni a sajtót munkájának végzésében. S. Éva leánya az MSZF rendelkezésére bocsátotta üzenetének pontos szövegét, melyet a temetés előtti napokban küldött a temetőigazgatóságra. Ebből kitűnik, a családnak az volt az egyetlen kérése, hogy a ravatalozóban ne forgassanak. Ezzel szemben a biztonsági szolgálat a temető egész területén megtiltotta a forgatást, és kitessékelte a TV-seket a köztemetőből.

Az MSZF várja az óbudai temetőigazgató sürgős válaszát, tekintettel az alkotmányos jogokat érintő közérdekű megkeresésére.+++

Üzenetét az MSZF az alábbi címre küldte el:  Temetőigazgató: dr. Merksz Istvánné E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. +++

 

Video felvétgel a temetésről: http://www.youtube.com/watch?v=mSFMhb2K2GA

Látogatottság

4245278
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
1669
1417
6263
4209605
48354
79942
4245278

Your IP: 100.26.176.111
2024-07-17 20:25