Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Budapest, 2011. október 20. csütörtök

A Miniszterelnöki Hivatal nem reagált a Magyar Szociális Fórum kérésére, hogy Jogi Gyorssegélyszolgálat létrehozásával segítsen azoknak a Hitelkárosultaknak, akik a bankok ellenállása és törvénybe ütköző magatartása miatt nem tudnak érvényt szerezni végtörlesztési joguknak – áll az MSZF csütörtökön kiadott közleményében.

A végtörlesztésre jogosultaktól közben egyre több jelzés érkezik arról, hogy a bankok kijátsszák a törvényt, és nem teszik lehetővé a végtörlesztést azok számára sem, akik pedig élni tudnának a felkínált lehetőséggel. A Magyar Szociális Fórum – a Hitelkárosultak jelzései alapján - csokorba gyűjtötte a banki magatartás tipikus eseteit:

- Az AEGON Hitel Zrt-től vettem fel svájci frank alapú hitelt. A lakásomat sikerült eladnom, de az AEGON nem adja ki a végtörlesztéshez a papírt.

- A BUDAPEST BANKNÁL nem tudom kiváltani a saját devizahitelemet forintra, nem engedik, más banktól kell hitelt felvennem! Indoklás nincs, jó adós besorolásban vagyok, a fizetésem 20%-a fordítódik a havi törlesztésre, az ingatlan a 3-szorosát éri a felvett hitelnek.

-  Nekem azt mondta a CIB, úgy jár el, mintha új hitelt vennék fel, mindent újból fog vizsgálni, új értékbecslői díj, új hitelbírálati díj, stb. díj-díj hátán.

- Velem a REIFFEISEN indoklás nélkül közölte, hogy nem ad forint hitelt.

- Tegnap bementem bejelenteni végtörlesztési igényemet (OTP): hatalmas tömeg, majd 1 órás várakozás, az ügyintéző hölgynek halovány segéd fogalma sem volt arról, mit is kéne tennie, végül közölték, hogy nem tudnak kiadni tartozási igazolást.

- A BUDAPEST BANK indoklás nélkül elutasította a forinthitel kérelmünket az ugyan itt vezetett CHF kölcsön kiváltására, pedig a bankfiókban előzetesen minden rendben volt. Nem vagyunk tiltólistán, az ingatlanfedezet megfelel, mindkét fizu B.B bankszámlára jön, CHF hitellel elmaradva soha nem voltunk

- Tőlem pótfedezetet kért volna a bank. Mivel nincs, így hitel sincs.

- Bankom honlapján semmi infó nincs és máshol sem találtam eddig semmit.

- A CIB-nél nem akartak nekem megoldást keresni, azzal voltak elfoglalva hogyan tudnák belőlem a legtöbb pénzt kihúzni. Nem voltak partnerek, ahogy én naivan gondoltam, ellenségként kezeltek, és csak a nagyobb bevétel ösztönözte őket.

A Magyar Szociális Fórum kedden küldte el kérését a Miniszterelnökségre. Ebben leszögezte: „érvényt kell szerezni a törvénynek a bankokkal szemben!” A Szociális Fórum felajánlotta, hogy mihelyt az állami gyorssegélyszolgálat létrejött, folyamatosan elküldi a címére a Hitelkárosultak megkereséseit, hogy ne egy civil szervezetnek kelljen megbirkóznia az állami feladatokkal, még ha erejéhez mérten segít is benne.+++

 

 

 

Látogatottság

4244538
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
929
1417
5523
4209605
47614
79942
4244538

Your IP: 100.26.176.111
2024-07-17 19:25