Budapest, 2011. október 18. Kedd

Jogi gyorssegélyszolgálat létrehozását sürgeti a kormánytól a Magyar Szociális Fórum azoknak a Hitelkárosultaknak az érdekében, akik a bankok ellenállása és törvénybe ütköző magatartása miatt nem tudnak érvényt szerezni végtörlesztési joguknak. A  gyorssegélyszolgálat feladatává kell tenni, hogy közvetlen kapcsolatban álljon az állami szervekkel, és a panaszosok megkeresésére intézkedésre mozgósítsa őket a törvényeket kijátszó banki és végrehajtói magatartással szemben – áll a közleményben.

A Miniszterelnökségre kedd reggel eljuttatott anyag szerint a gyorssegélyszolgálat feladatává kell tenni a végrehajtás alá került otthonok védelmét, nehogy családok kerüljenek az utcára, és tömegessé váljék a fagyhalál, mint tavaly télen. Feladatául kell szabni továbbá azoknak a Hitelkárosultaknak a megsegítését, akiknek nincs pénzük ügyvédre, mert egész jövedelmüket felemészti a törlesztő részletek tisztességtelen, önkényes emelése, emiatt pedig puszta létfenntartásuk is veszélybe került.

A közlemény szerint a Magyar Szociális Fórum-Szociális Kerekasztal keretében társadalmi munkában dolgozó önkéntes közgazdászok, jogászok, hitel- és pénzügyi szakértőkre akkora teher hárul a lakossági megkeresések miatt, amellyel fizikailag is képtelenség megbirkózni. Más civil szervezetek viszont csak pénzért hajlandók felvilágosítást adni, és segíteni. Ilyen körülmények között félő, hogy még azok sem tudnak maradéktalanul élni a végtörlesztési törvény nyújtotta lehetőséggel, akiknek egyébként módjuk volna rá – írják.

A Magyar Szociális Fórum a Miniszterelnökségre eljuttatott közleményében leszögezi: „érvényt kell szerezni a törvénynek a bankokkal szemben!” A Szociális Fórum felajánlotta, hogy mihelyt az állami gyorssegélyszolgálat létrejött, folyamatosan elküldi a címére a Hitelkárosultak megkereséseit, hogy ne egy civil szervezetnek kelljen megbirkóznia az állami feladatokkal, még ha erejéhez mérten segít is benne.

Az MSZF sürgős választ vár a kormánytól a rászorulók érdekében.+++

 

 

 

 

 

 

 

 

Látogatottság

4244485
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
876
1417
5470
4209605
47561
79942
4244485

Your IP: 100.26.176.111
2024-07-17 18:54