A Magyar Szociális Fórum mozgósít a D-Day akciósorozatra

Budapest, 2011. szeptember 27. kedd

A Magyar Szociális Fórum kedden azzal a felhívással fordult a magyar társadalomhoz, hogy változtassa a rendszerváltás utáni legnagyobb szakszervezeti-civil tiltakozássá a szeptember 29-én kezdődő D-Day akciósorozatot.

Az „Együtt a jogainkért, Együtt az országért!” tüntetéssorozat célja társadalompolitikai változás kikényszerítése azért, hogy a válság terheit ne a bérből és fizetésből, a szerény nyugdíjból élőkre, a nélkülözőkre hárítsák, hanem azokkal a nagy trösztökkel és érdekcsoportokkal fizettessék meg, amelyek a válságot előidézték. A krízisért nem a dolgozó és a munkanélküli, a szegény és a nyomorgó felel, hanem a társadalmi érdeket semmibe vevő finánctőke, és a nekik lefekvő politika. Az ellen tiltakozunk, hogy a munkához való puszta jogunkat is elvitatják az új alaptörvényben, a lakhatási jogot pedig figyelmen kívül hagyták. Tiltakozunk az ellen a politika ellen, amely beszűkíti a szociális jogokat, a szakszervezetek jogait, a munkáltatók javára írja át a munka törvénykönyvét, és korlátozni próbálja a demokratikus szabadságjogokat, köztük a gyülekezési és a szólásszabadságot

Az MSZF szerint szociális irányú politikai változásra van szükség. Olyanra, amely a dolgozó, alkotó embert, az egész életét ledolgozott nyugdíjast állítja a társadalmi logika középpontjába a bankok, a fináncoligarchia, a monopóliumok helyett, és társadalmi törekvésüket összekapcsolja az ország önrendelkezésével és nemzeti felemelkedésével.

Követeljünk együtt kizsákmányolástól mentes országot, melyben az ember szabadon élvezheti munkájának gyümölcsét! Álljunk ki magunkért, egymásért, emberi jogainkért! – áll a Magyar Szociális Fórum felhívásában.

Az MSZF a Hitelkárosultakkal együtt szervezi részvételét a budapesti Clark Ádám térre 14.30 órára, majd október 1-én 13.30 órára a Kossuth térre.+++

kiadta: MSZFSZK

www.mszfszk.hu

www.hitelkarosultakert.hu

Látogatottság

4152345
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
160
3173
6764
4118836
35363
81125
4152345

Your IP: 44.222.64.76
2024-06-13 03:10