Budapest, 2011. szeptember 16. péntek

A Magyar Szociális Fórum pénteken összefoglalót tett közzé a Hitelkárosultak véleményeiből és visszajelzéseiből a kormány egy összegben történő adósságtörlesztési tervéről. Az érintettek a következőket írták:

- Ez a lehetőség széles körben nem nyújt megoldást a devizahiteleseknek, de bizonyára akadnak, akiken segít bizonyos veszteség elkönyvelése mellett. Az igazi megoldás az volna, ha ez eredeti, vagy legfeljebb 5-10 százalékkal magasabb forintosítanák a hiteleket.

- A végtörlesztést nem értem! Miért nem váltják át automatikusan forintra a hitelt, valamilyen támogatott kamattal és tisztességes feltételekkel?

- Ezzel a tehetősebbeket támogatják, akik spekulatív céllal vettek fel kölcsönt, és a szerződésük nem tette lehetővé, hogy kiszálljanak, továbbá azokat, akik megtakarítással rendelkeznek.

- Valami eredményt azért sikerült elérnünk az összefogással! Folytatnunk kell, hogy még többet érjünk el!

- Kormányunk és a pénzemberek hírből sem ismerik a nyomort. Ha a bankok nem engednek, Izland példáját kell követni!

- Mi lesz azokkal, akik kényszerből eladták az otthonukat, hogy már kifizethessék a tartozásukat 230-260 forint/CHF közötti árfolyamon? Nem méltatlan egy ilyen intézkedés velük szemben?

- Nem csak hogy egy összegben nem tudok fizetni, hanem havonta sincs miből.

- Mi lesz azokkal, akiknek már felmondták a hitelét?

- Mi is kipottyantunk a munka világából, tehát esélyünk sincs arra, hogy bármely bank hitelképesnek könyveljen el, ha forint hitelt akarnánk felvenni.

- Ez csak azoknak jó, akiknek van hol lakniuk, ha eladták a lakásukat, vagy van mit eladniuk, hogy kiegyenlítsék a hitelüket.

- A szegényekre megint nem gondoltak! Nekik nincs mellényük, ahonnan kihúzhatnák a pénzt. Ha lenne, már mindenki kifizette volna. Viszont vannak olyanok, akik kizsákmányolják őket.

- Mindenkit kártalanítani kell, aki ennek az évek óta tartó csalássorozatnak az áldozata. Számoljanak el a bankok tisztességesen minden ügyféllel. A kormánynak ezt kell elérnie!

- Kiszámoltam: ha minden így maradna még 11 évig, akkor a felvett hitel összegének a négyszeresét kellene kifizetnem.

A Hitelkárosultak egyébként nyílt levéllel készülnek a kormányhoz fordulni. Ebben arra kérnék a kormányt, hogy a társadalmi krízis indokolta rövid időn belül végezze el a devizaalapúnak nevezett hitelkonstrukció alapos és teljes körű vizsgálatát, hozza nyilvánosságra az eredményt, és tegye meg azokat az intézkedéseket a helyzet orvoslására, amelyekkel a mai napig adós. Javasolják, hogy tüneti kezelés helyett előbb a diagnózist állítsa fel, azután kezdjen a terápiába.+++

 

 

 

Látogatottság

4152349
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
164
3173
6768
4118836
35367
81125
4152349

Your IP: 44.222.64.76
2024-06-13 03:12