Budapest, 2011. szeptember 10. szombat

Hitelkárosultak reagálásait ismertette szombaton a Magyar Szociális Fórum a Fidesz-frakció kormány elé terjesztett javaslatára a devizahitel-tartozások egyösszegű végtörlesztéséről:

-         Tulajdonképpen azt mondja a kormány a bankokkal összefogva, hogy csaltunk, de ezt szervezett keretek között és törvényekkel körülbástyázva csináltuk. Ezt, sajnos észrevettétek, devizahitelesek, de mivel a csalás törvényekkel kellőképpen körbe van bástyázva nem olyan egyszerű bebizonyítanotok. Eddig csaltunk, de ezután nem fogunk, feltéve, ha az eddigi csalást elfogadjátok, és a csalás mértékével megnövelt hitelt visszafizetitek!

-         Ha nekem lennének millióim, akkor már rég „végtörlesztettem” volna. Az ötlet önkényes és tovább növeli a társadalmi feszültséget. Az igazán nehéz helyzetben lévőknek már nincsenek forrásaik arra, hogy akár egy ilyen kedvező lehetőséget is megragadjanak. Azok a hitelesek, akiknek pedig nem jelent gondot az előtörlesztés, aránytalanul kedvező helyzetbe kerülnek.

-         Mi lesz azokkal, akiket már kidobtak az otthonukból, vagy elvették az autót, esetleg a munkájukat is elvesztették már?

-         Hogyan fogja kárpótolni a bank azokat, akiktől elvették az otthonukat, meghurcolták őket, öngyilkosok lettek?

-         Ha a javaslatot elfogadja a kormány, akkor a bankok realizálhatják az eddig elért nyereségeiket! A hitelesek túlnyomó többségének nincs módja egy összegben kifizetni a hitelt! Az eddig megszerzett pofátlan uzsora összegeket büntetlenül, veszteség nélkül lenyelhetik! A törvénybe ütköző módon devizában elszámolt költségeket nem rendezik! Ez a megoldás kizárólag a több milliós fizetéssel rendelkezőknek nyújt tökéletes segítséget, mert így csupán minimális veszteséget kell lenyelniük!

-         Elő kell ásni a szalmazsákból azt a pár milkát és beballagni a bankba. Csak egy baj van: Az agyamra ment az uzsorással való harcolás, és elfelejtettem melyik szalmazsákba tettem!

-         Van, akinek kapásból megéri! Mennyien lehetnek? Lényegtelen! A lényeg az, hogy segítenek fátylat borítani közel 10 évi banki csalásokra! ! Mit csináljon az a hitelkárosult, akinek több mint 3 hónapja mondták fel a hitelét? Honnan ez a lázári 3 hónap? Hány éve is ígérgeti a Miniszterelnök a megoldást?

-         Ne feledkezzünk meg azokról sem, akinek már el is vették a házát és ingóságát, jószágát, netán az életét is! Mondd, mi lesz ezeknek az embereknek a jelzálogba adandó tulajdona? A kis motyójuk, amellyel kiverték őket az otthonukból? Ki ad ezeknek a sorstársainknak kölcsönt az újrakezdéshez?

-         Ezt a kormányjavaslatot nem szabad elfogadni! Nem lesz látható eredménye! Nyomás hatására tettek egy kicsi engedményt, de nem annyit, amennyit az igazság megkövetel. Ez legyen olyan példa a kormánynak, hogy már nem lehet minket orrunknál fogva vezetni, és nem fogjuk hagyni magunkat.

-         Nem értem, hogy miért vagytok ilyen ellenségesek ezzel a kormánydöntéssel szemben. Lehet, hogy én nem látom jól az összefüggéseket, de szerintem ez nagy segítség lehet a devizában eladósodott embereknek.

-         Visszamenőlegesen is át kell rendezni a dolgokat, vissza kell állítani az eredeti állapotot, abból kiindulva elszámolni az elmúlt évek törlesztő részleteit reális kamatokkal és költségekkel, s a különbözetet jóváírni a mi számlánkra! A felelősöket felelősségre vonni, megbüntetni, elkergetni, úgy, hogy megemlegesse majd ezt az időszakot, ahogyan mi, hitelkárosultak is megemlegetjük az elmúlt évek keserveit!

-         Játszanak velünk, mint macska az egérrel. Ők megkapják a "harminc ezüstjüket" a bankoktól, közben mi megdöglünk. Vegyünk példát Izlandról!+++

 

 

Látogatottság

4152444
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
259
3173
6863
4118836
35462
81125
4152444

Your IP: 44.222.64.76
2024-06-13 04:11