Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Budapest, 2011. szeptember 7. szerda

A devizahitel károsultak csalódottan fogadták Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György gazdasági miniszter keddi bejelentését arról, hogy a kormány kitart eddigi adópolitikája mellett, és a bankok extraprofitjának korlátozása helyett a társadalomra hárítja a külföldi adósságállomány 73 százalékra történő csökkentésének anyagi terheit – jelezte a Magyar Szociális Fórum.

A Hitelkárosultak véleménye szerint súlyos következménnyel járhat, ha nem nyúlnak hozzá a nagy pénzügyi csoportok extraprofitjához, és továbbra is megengedik nekik, hogy miközben a társadalom megélhetési válsággal küszködik, ők vígan prosperáljanak. A bankoknak eleget kell tenniük a tisztességes üzleti magatartás követelményének, és ezt törvényben kell előírni nekik. Helyre kell állítani a társadalmi igazságosság elemi követelményét, mert e nélkül a végrehajtó hatalom nem számíthat az emberek bizalmára – áll annak a felhívásnak az összegzésében, amelyet a károsultak terjesztettek a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete elé.

A kormány hirdessen azonnali moratóriumot a végrehajtások és a kilakoltatások azonnali felfüggesztésére mindaddig, amíg a hitelezési gyakorlatot visszamenőleg felül nem vizsgálta. Hozzon rendeletet a devizahitelek törlesztő részleteinek befagyasztásáról a szerződéskötés időpontjában rögzített összegre, amíg felül nem vizsgálják a jelenlegi hitelezési gyakorlatot és le nem zárul a törvénykezés – áll többek között a felhívásban, mely nagy hangsúlyt fektet a bankok elszámolási kötelezettségére.

A Hitelkárosultak véleménye szerint a követelések teljesítése kizárólag politikai akarat kérdése, hiszen a pénzvilág közönyös velük szemben, és semmibe veszi az életet.+++

 

 

 

Látogatottság

4152544
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
359
3173
6963
4118836
35562
81125
4152544

Your IP: 44.222.64.76
2024-06-13 04:58