Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Budapest, 2011. szeptember 5. hétfő

A devizahitel károsultak olyan intézkedést követelnek a kormánytól, amellyel szavatolják, hogy annyit kelljen visszafizetniük, amennyit ténylegesen vállaltak, a banknak kötelessége legyen elszámolni mit, mennyivel és milyen jogalapon emelt, ha pedig megtagadja az elszámolást, akkor a szerződés azonnali hatállyal váljék semmissé – adta hírül a Magyar Szociális Fórum a Hitelkárosultakra hivatkozva.

A devizahitelesek nem tartanak igényt arra, hogy más adófizetők terhére finanszírozzák a bankok által nekik okozott károkat, hanem arra tartanak igényt, hogy a bankokat megrendszabályozzák, és kötelezzék őket a korrekt elszámolásra. A törlesztő részletek egyoldalú, és jogalapot nélkülöző emeléséből keletkezett túlfizetéseket számítsák be a tőkébe, s ezzel csökkentsék a tartozásukat. Egyidejűleg a kormány szüntesse meg a hiteles klientúrájának közpénzből nyújtott kamattámogatást.

Jogszabállyal kell kötelezni a hitelezőket arra, hogy kártérítésben részesítsék azokat, akiket már kiforgattak a vagyonukból, és akiktől csalárd módon, jogtalanul elvették az otthonukat.

A Hitelkárosultak követelik a kormány által július 1-vel megszüntetett kilakoltatási és árverezési moratórium azonnali helyreállítását. A jövedelemhiány nem lehet ok a kilakoltatásra, a családok szétválasztására, az emberek megnyomorítására – hangoztatják.

A kormány soron kívül hozzon rendeletet a devizahitelek törlesztő részleteinek befagyasztásáról a szerződések megkötésének időpontjában rögzített összegre mindaddig, amíg le nem zárul a hitelezési gyakorlat felülvizsgálása, és meg nem születnek a szükséges törvények – írják a Hitelkárosultak.+++

 

 

Látogatottság

4152532
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
347
3173
6951
4118836
35550
81125
4152532

Your IP: 44.222.64.76
2024-06-13 04:56