Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Európai szakszervezeti tüntetés – Magyar Szociális Fórum

Budapest, 2011. április 7. csütörtök

A Magyar Szociális Fórum csütörtökön arra szólította fel a bérből és fizetésből élőket, a fiatalokat és a nyugdíjasokat, hogy pártzászlók és politikai emblémák nélkül csatlakozzanak az Európai Szakszervezeti Szövetség magyar szakszervezetekkel közösen szervezett szombati budapesti tüntetéséhez, és a külföldi dolgozókkal együtt követeljenek emberhez méltó megélhetést az Európai Uniótól és a magyar kormánytól.

A Magyar Szociális Fórum „Munkát, Békét, Biztos megélhetést” feliratú nemzeti színű transzparense mögé várja mindazokat, akik szerint a megélhetési gond nem bal- vagy jobboldali, hanem hatmillió honfitársunk közös gondja.

Az MSZF pártfüggetlen civil mozgalomként következetesen a munkából és nyugdíjból élő társadalom, a mindennapi megélhetésükért küszködők oldalán áll. Ugyanúgy védte érdekeiket az előző kormány idejében, mint ahogyan teszi ezt most is. Egyikük sem pótolta a rendszerváltás óta hiányzó másfél millió munkahelyet, a szegénység sem csökkent az elmúlt 21 évben. Három-három és fél millió honfitársunk él a létminimum szintje alatt, közülük közel egy millióan mélyszegénységben, további három millió ember pedig a létminimumot valamelyest meghaladó szinteken tengődik. Állapotainkra jellemző, hogy több mint négyszázan szenvedtek fagyhalált a mögöttünk álló télen. A készülő új alkotmányból ugyanakkor ki akarják hagyni a munkához, a megélhetéshez, a lakhatáshoz és a békéhez való jogot.

Meg kell tanulnunk, hogy sorsunkon csak közös kiállással, kollektív akarattal tudunk változtatni. A szombati tömegtüntetés alkalom arra, hogy együtt lépjünk fel magunkért, egymásért, és érvényt szerezzünk jogos követeléseinknek – áll a Magyar Szociális Fórum felhívásában.+++

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

Látogatottság

2204246
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
184
1240
2323
2193490
41401
33694
2204246

Your IP: 3.232.133.141
2021-01-27 06:07