Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Kilakoltatások – az MSZF szót emel az élet nevében

Budapest, 2011. április 22. péntek

A Magyar Szociális Fórum Kerekasztala Nagypénteken szót emelt az emberéleteket követelő kilakoltatások ellen. Arra kérte az egyházakat és a köztársasági elnököt, ne hagyják, hogy a gazdasági érdekek felülkerekedhessenek az élethez való jogon, hanem járjanak közben a kormánynál az embertelenség megszűntetéséért.

Az MSZF SZK elembertelenedési tünetnek tartja, hogy az államigazgatás nem számol tetteinek következményeivel, amikor olyan családokat és személyeket lakoltat ki, akiknek nincs hová menniük, ezért végső elkeseredésükben eldobják maguktól az életet. Senkinek sincs joga megítélni azt a kétségbeesett és reménytelenné vált embert, aki más lehetőség híján ilyen tragédiába menekül, még akkor sem, ha az öngyilkosság nem megoldás – írják. Államnak, kormánynak meg kell értenie az emberek mindennapos gondjait, és megoldást kell találni rájuk, nem pedig tetézni a bajokat. A mögöttünk álló télen több mint 400 honfitársunk fagyott meg a szabad ég alatt és otthonában, illetve kórházba szállítása után. Ezt a szörnyűséget most újabb életek elpusztulásával akarják tetézni – teszik fel a kérdést.

A Magyar Szociális Fórum különösen súlyosnak tartja a hatóságok, így a rendőrség eszközként történő felhasználását embertelen célokra, és felveti a „népellenes parancs” kérdését.

Az MSZF törődést és gondoskodást követel azokkal, akiket jogszerűen birtokolt egyetlen otthonukból akarnak kilakoltatni, figyelmen kívül hagyva, hogy önhibájukon kívül váltak fizetésképtelenné, a hazánkra jellemző átfogó megélhetési válság miatt. Belső vizsgálatot követel az ismétlődő életvesztések ügyében. Meg kell állapítani, hogy mindent megtettek-e annak érdekében, hogy az érintettek rendezhessék tartozásukat, és biztosítottak-e nekik más lakhatást. Felelősségre kell vonni azokat, akik ezeket a lépéseket elmulasztották megtenni, és mulasztásukkal hozzájárultak életek kioltásához – áll a közleményben.

A Magyar Szociális Fórum felháborítónak tartja a kormánynak azt a tervét, hogy a „piacélénkítés”

követelményére hivatkozva július 1-től mindenkire vonatkozóan fel akarja oldani a kilakoltatási tilalmat, mint azt a Nemzetközi Valutaalap tudatta.+++

Kiadta: MSZF SZK

Látogatottság

4152503
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
318
3173
6922
4118836
35521
81125
4152503

Your IP: 44.222.64.76
2024-06-13 04:40