Moszkva-Budapest, 2016. december 30.

Az orosz elnök pénteken bejelentette, hogy egyetlen amerikai diplomatát sem utasítanak ki Oroszországból amiatt, hogy Obama elnök kiutasított Amerikából 35 orosz diplomatát. Putyin közölte az amerikai diplomatákkal, hogy nyugodtak lehetnek, és meghívta őket, családjukat és gyerekeiket a Kremlben rendezett újévköszöntőre - jelentette a Magyar Békekör pénteken.

Oroszország elnöke kijelentette: az orosz diplomácia nem süllyed a kútmérgezők színvonalára. A leköszönő Obama adminisztráció lépése nem csak a kétoldalú viszonyt akarja aláásni, hanem a nemzetközi kapcsolatokat általában is, és ezzel árt a világnak. Az amerikai lépés szemben áll az orosz és az amerikai nép alapvető érdekével – mondta. Putyin hozzátette: Oroszországnak minden joga megvan arra, hogy megfelelő választ adjon a provokatív amerikai lépésre, és fenn is tartja magának a jogot rá, mindazonáltal nem fogunk a kútmérgezők színvonalára süllyedni, és felelőtlen diplomáciával megakadályozni az orosz-amerikai viszony normalizálását. Megvárjuk, milyen lépéseket tesz majd az Egyesült Államok új elnöke, Donald Trump – mondta. Putyin végül sajnálatát fejezte ki, hogy Barack Obama elnök így fejezi be elnöki ténykedését, mindazonáltal boldog újévet kívánt neki, és családjának, valamint Trump elnöknek, és az egész amerikai népnek. „Sikerekben és jólétben gazdag új esztendőt kívánok mindnyájuknak” – írta.
A Magyar Békekör megjegyezte: az orosz magatartás olyan erkölcsi fölényre utal, amelyre csak felelős politika képes, mely nem rendeli alá a világ jövőjét önös birodalmi szempontoknak, noha tudatában van saját erejének, és érvényt is akar szerezni jogos érdekeinek.

 

http://www.facebook.com/bekekor/



Látogatottság

4506151
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
267
3521
3788
4487302
17211
113238
4506151

Your IP: 3.12.164.204
2024-10-08 02:32