Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Tisztelt Sorstársak!

Jogászok, ügyvédek és civil szervezetek tüntetést szerveznek a Kúria elé 2016. április 28-án (csütörtökön) 11.00 órára. Célja annak a Wellmann György főbírónak a lemondatása, aki visszavonta a Kúria Hitelkárosultak érdekében hozott ítéletét, és elnézést kért az őket megkárosító bankoktól. Az üggyel kapcsolatos dokumentáció az alábbi linkről letölthető: http://devizahitelkiut.hu/botrany-a-kuria-eltitkolt-itelet…/
Hitelszakértők és jogászok attól tartanak, hogy az ítélet visszavonása hátrányosan befolyásolja majd a devizahitel-pereket, s a bankok újabb követelésekkel állnak majd elő a pervesztesekkel szemben.
Akárhogy legyen is, kiállás nélkül magunkért és egymásért nem remélhető tisztességes megoldás. Ezt támasztják alá eddigi tapasztalataink. Ezért a Pertársaság a Hitelkárosultakért Társadalmi Összefogás Sorstársaink figyelmébe ajánlja a csütörtöki megmozdulást, hogy élhessenek vele. Teszi ezt tudván, hogy a megmozdulás szervezői között vannak, akik pártpolitikai célokra akarják kihasználni az eseményt.
A Pertársaság a Hitelkárosultakért összefogást szervező Magyar Szociális Fórum álláspontja szerint a tüntetés célja a következő kell, hogy legyen:
1. Hatályon kívül kell helyezni Wellmann György főbíró döntését, és érvényt kell szerezni a Kúria Hitelkárosultak érdekében hozott eredeti ítéletének!
2. Szabad utat kell biztosítani a bíróknak, és tiszteletben kell tartani függetlenségüket a devizahiteles perek elbírálására!
3. Érvényt kell szerezni a tisztességes jogszolgáltatásnak a Hiteleseket megkárosítókkal szemben.
4. Kártalanítani kell a Hitelkárosultakat!
5. Jóvátételt kell fizetni a Hitelkárosultaknak anyagi káraikért, fizikai és erkölcsi sérelmeikért, emberi veszteségeikért!

Magyar Szociális Fórum – Szociális Kerekasztal

Látogatottság

4503151
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
788
942
15849
4450647
14211
113238
4503151

Your IP: 3.136.27.173
2024-10-07 17:19