Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

A terroristák rémuralma alóli felszabadítási harc jegyében ünnepelte Szíria függetlenségének 70. évfordulóját a Magyarországon élő szír közösség Budapesten, pénteken. Szíria 1946. április 17-én nyerte el függetlenségét a francia gyarmatosítóktól.

A Magyarországi Fórum Szíriáért Egyesület és a Magyarországi Szíriai Közösség nevében Joul Bchara elnök emlékezett meg a szír nép több évszázados függetlenségi harcáról, és azt mondta, hogy a szír népet és kormányát korunk gyarmatosítói és terrorista bábjaik sem fogják térdre kényszeríteni. A bérgyilkosok külföldi támogatással óriási pusztítást vittek végbe, de Szíria meg fog szabadulni tőlük, és újjá fog épülni – mondta. Bchara elítélte a magyar kormányt azért, mert megszakította diplomáciai kapcsolatát Damaszkusszal, ellenséges lépésnek nevezte a szír nagykövet kiutasítását Magyarországról. Ez a politikai magatartás nem segíti elő a Szíriában kialakult helyzet politikai rendezését, sem a békefolyamatok beindítását – mondta.

Az ünneplő egybegyűltek, köztük Khalil Jusszef, a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház főesperese és Dr. Elszajed Hasszán, a Magyarországi Arab Egyesület elnöke, továbbá magyar politikai és társadalmi szervezetek képviselői egyperces néma felállással adóztak az Iszlám Állam, és az Al Nuszra terrorszervezetek ellen folytatott felszabadítási harcban elesett harcosok emlékének.

A Magyar Békekör nevében Simó Endre azt mondta, hogy a szír hadsereg, a szír népi felszabadító erők és orosz szövetségeseik harca egyszerre irányul Szíria függetlenségének és szuverenitásának helyreállítására, és az emberiség megszabadítására korunk pestisétől. A fekete járványt csak fegyverrel lehet ugyan feltartóztatni, de a békés, politikai rendezésben minden olyan erővel össze kell fogni, amely kész az ország újjáépítésére és felvirágoztatására. „Nem mindenki fekete” – mondta.

Az ünnepség a szír és a magyar himnusz eléneklésével ért véget.+++


 

Látogatottság

4503153
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
790
942
15851
4450647
14213
113238
4503153

Your IP: 18.119.103.24
2024-10-07 17:19