Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Alább közreadjuk a Magyar Békekör tudósítójának jelentését:

 

Ukrajna - Leépülő támogatás?

Pozsony, Washington, 2023. október 1. vasárnap (MB)

        Mind nagyobb fejtörést okoz a Nyugatnak Ukrajna katonai és pénzügyi támogatása. Washingtonban is hangulatváltozás jelei tapasztalhatók az ukrán hadsereg harci sikertelensége láttán – jelentette a Magyar Békekör tudósítója vasárnap.

       Szlovákiában az a Robert Fico nyert a képviselőválasztáson, aki ellenzi az Ukrajnának nyújtott segítséget, mert – mint mondta – azt szeretné, ha honfitársainak „nagyobb rántott szelet jutna, nem pedig kisebb”.

      A NATO-t és az Európai Uniót bíráló kijelentései miatt Ficóra máris „oroszbarát” politikus címkét ragasztott a nyugati sajtó, szembeállítva az Ukrajnát katonailag és anyagilag támogató, NATO-hoz lojális jelenlegi liberális kormányzattal.

     Kérdés, milyen kompromisszumra kényszerül Fico SMER-je, tekintve, hogy egymaga, kellő parlamenti többség híján, aligha fog tudni kormányozni.

     Homokszem került a háborúpárti washingtoni gépezetbe is. A kongresszus csak azzal a feltétellel volt hajlandó megszavazni az államháztartás finanszírozására vonatkozó törvényt, ha nem nyújtanak támogatást Ukrajnának.

     Biden elnök, kénytelen-kelletlen aláírta a törvényt. Kérdés, be is tartja-e.

     A magyar kormány sem vonta vissza vétóját az Európai Unió Ukrajnának szánt újabb katonai csomagja ellen. Orbán Viktor nem tartotta kielégítőnek Kijev felemás intézkedését az OTP nevének törléséről, az ukrán feketelistáról.

     Noha korai volna még győzelmet kiáltani, hiszen a Nyugat mindmáig nem adta föl szép reményét, hogy „stratégiai győzelmet” arasson Oroszország fölött, annyi bizonyos, hogy a NATO amerikai és európai szárnyán is felerősödött azoknak a hangja, akik oroszgyűlölettől átitatott érzelmi politizálás helyett kiegyezésre hajlanak a józanész jegyében.+++

 

Kiadta: Magyar Békekör

Facebook/VK/Wordpress

 

Látogatottság

4046511
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
1416
2889
15437
4001065
10654
85235
4046511

Your IP: 3.145.178.157
2024-05-04 12:45