Bécs, Budapest, 2023. június 4. vasárnap (MB)

     Ausztria és Magyarország békemozgalmai arra szólították fel a magyar és az osztrák kormányt, hogy folytasson egyértelmű békepolitikát, és a leghatározottabban szegüljön szembe belső és külső erők arra irányuló törekvésével, hogy a két országot belerántsák egy fegyveres konfliktusba Oroszország ellen. Együtt vállalják, hogy mozgósítják népeiket a békéért és a semlegesség megvalósításáért, tekintettel arra, hogy a magyarok és az osztrákok túlnyomó többségükben ellenzik a NATO háborús törekvéseit.

    Wilhelm Langthaler, az osztrák Társadalmi Koalíció a Békéért és Semlegességért képviselője, és Simó Endre, a Magyar Békekör elnöke közös közleménye szerint Ausztria és Magyarország azzal teheti a legjobb szolgálatot a békének, hogy lebeszéli a nyugati szövetségeseket Ukrajna további fegyveres támogatásáról, és meggyőzi őket arról, hogy teret kell nyitniuk az oroszokkal folytatandó érdemi tárgyalások előtt.

     Kezdeményezik, hogy Bécs és Budapest a béke mellett elkötelezett aktív semleges magatartással mozdítsa elő a politikai rendezést, figyelembe véve a különféle nemzetközi diplomáciai kezdeményezéseket, mint például a Szentszék kezdeményezését és a kínai béketervet, mely kifejezi az egypólusú világrend meghaladásának szükségességét egy igazságosabb világ érdekében.

      A felek elfogadhatatlannak tartják, hogy a NATO visszautasítja Oroszország biztonsági igényeit, s helyette teletömi fegyverrel Ukrajnát, sőt azt tervezi, hogy Kijevet a NATO egyenrangú partnerévé avatja a júliusi vilniusi csúcsértekezleten. Utat akarnak nyitni a NATO közvetlen katonai beavatkozása előtt a konfliktusba, hogy – mint állítják – „stratégiai győzelmet” arathassanak Oroszország fölött.

      Ukrajna de facto bevonása a NATO-ba azzal járna, hogy a NATO szövetséges Magyarország a háború részesévé válna, Ausztria pedig egy Oroszországgal hadban álló országgal válna határossá, s maga is belekeveredhetne a konfliktusba.

      A két fél felhívja az osztrák és a magyar emberek figyelmét egy ilyen fejlemény tragikus következményeire. A magunk részéről arra mozgósítjuk az embereket, hogy álljanak ellen, nehogy ez bekövetkezhessen.

      Kormányaink egyértelmű kiállását a béke mellett azzal válthatjuk ki a legjobban, ha tömegessé válik a népi fellépés a háború ellen, a békéért és a semlegességért!

     Mi kiegyezést és békés együttműködést akarunk Európa keleti és nyugati fele között! Azt akarjuk, hogy az Egyesült Államok vezette NATO tartsa tiszteletben a biztonság oszthatatlanságának elvét és azt, hogy egyik fél sem szavatolhatja biztonságát a másik kárára, mint teszi a NATO keleti terjeszkedésével.

     Mozgalmaink politikai célja Ausztria semlegességének megőrzése és Magyarország béke mellett elkötelezett semlegessége.

     Azt akarjuk, hogy Európa országai és népei békében éljenek egymással! Erre mozgósítunk minden békeszerető osztrák és magyar embert!  

Látogatottság

4028371
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
7684
7420
27306
3979609
77749
72262
4028371

Your IP: 3.17.79.60
2024-04-28 11:28