Madrid, 2022. július 3. vasárnap (MB)

     A Covid-19 vírus nem természetes forrásból származik, hanem egy amerikai biológiai laboratóriumban történt baleset következtében szabadult ki – mondta Jeffrey Sachs, a Lancet amerikai orvostudományi folyóirat Covid-19 Bizottságának elnöke a madridi Gate Centerben tartott előadásán.

     A történtekről akkor nyerhetnének teljes bizonyosságot, ha alapos vizsgálatot indítanának. „Az biztos, hogy elegendő bizonyíték van arra, hogy egy ilyen vizsgálat meginduljon. Véleményem szerint biotechnológiai baklövést követtek el” – jelentette ki Sachs június 14-én elhangzott előadásán, melynek videó anyaga az alábbi linken tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=7rRBuX4U0DU&t=680s

     A Proceedings of the National Academy of Sciences folyóirat számában Neil Harrisonnal, a Columbia Egyetem molekuláris farmakológia és terápiás professzorával közösen írt cikkében Sachs májusban már utalt arra, hogy a Covid-19 laboratóriumból került ki. A szerzők azt hozták fel bizonyítékul, hogy a vírus tüskeproteinjének kritikus részén található nyolc aminosavból álló szekvencia hasonló az emberi légutakat körülvevő sejtekben található aminosav szekvenciához.

     Sachs és Harrison szerint a vírusadatbázisok, a biológiai minták, a vírusszekvenciák, az e-mailes kommunikáció és a laboratóriumi jegyzetfüzetek mind segíthetnek rávilágítani a járvány eredetére. De ezeknek az anyagoknak egyikét sem vetették alá független, átlátható és tudományos vizsgálatnak.

     A két akadémikus nagyobb átláthatóságra szólította fel az amerikai szövetségi ügynökségeket és egyetemeket, mert sok idevágó bizonyítékot nem hoztak nyilvánosságra.

     Jeffrey Sachs madridi bejelentését követően az Al Mayadeen arab hírcsatorna július 1-én fényképet tett közzé egy Grúziában üzemeltetett amerikai laboratóriumról, a tbiliszi Richard G. Lugar egészségügyinek nevezett, valójában biológiai fegyverkutatással foglalkozó laboratóriumról. A felvételt Jamie Blow, az amerikai hadsereg alezredese készítette. (Lásd a fényképet Facebook és VK oldalunkon!) +++

 

Kiadta: Magyar Békekör

https://vk.com/public213869489

https://bekekor.wordpress.com/

https://hu-hu.facebook.com/bekekor/

Látogatottság

3945066
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
2367
5451
12437
3915476
66706
78836
3945066

Your IP: 34.200.248.66
2024-03-28 19:45