Budapest, 2021. június 25. péntek (MSZF)

 

     A Magyar Szociális Fórum (MSZF) egyetért a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépés törvénybe iktatásával, viszont elutasítja a pedofília összemosását a homoszexualitással. Pedofil lehet heteroszexuális és homoszexuális egyaránt – állapítja meg az emberjogi szervezet pénteken kiadott közleményében az LXXXIX. számon 2021. június 23-án kihirdetett gyermekvédelmi törvényről.

     Az új törvényben együtt szerepel a pedofil és a homoszexuális kifejezés. Nem fér kétség ahhoz, hogy a törvényalkotó szándékosan össze akarta mosni a kettőt.

     A törvény értelmében az állam védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát. Következik belőle, hogy az állam nem védi a gyermek születési nemének nem megfelelő önazonossághoz való jogát. Ha tehát a gyermek nem ismeri fel önmagát a születési nemében, hanem másnak érzi vagy/és vallja magát, akkor a magyar törvény nem védi nemiséghez fűződő jogait, hanem egyenesen konfliktushelyzetet idéz elő családon belül, valamint a törvény, és az egyén nemiséghez való joga, illetve nemiségének szabad gyakorlása között.

     A magyar törvény szemben áll az emberi jogok egyetemes törvényével, mely szerint minden emberi lény szabadon születik, egyenlő méltósága és joga van függetlenül faji hovatartozásától, színétől, nemétől, nyelvétől, vallásától, politikai vagy bármely más véleményétől, nemzeti vagy társadalmi eredetétől, vagyonra, születésre, vagy bármely más körülményre való tekintet nélkül.

    Az egyetemes emberjogi törvény nem tesz különbséget felnőtt és gyermek között, hanem „emberi lényről” szól. Magyarország kötelezettséget vállalt a nemzetközi törvény tiszteletben tartására azzal, hogy 1955. december 14-én csatlakozott az Egyesült Nemzetek Szervezetéhez.

     Ha a törvény valóban a gyermekek védelmét akarná szolgálni, akkor érhetné el a célját, ha a gyermeket a valós fenyegetéssel, azaz a pedofil magatartással szemben védené, nem pedig a homoszexuális gyermeket önmagától! A másság nem választás kérdése, hanem elsősorban örökletes tulajdonság, mely az emberi faj evolúciójával hozható összefüggésbe, és lényegét tekintve független az emberi akarattól. Ha tehát a törvényhozó nem ebből indul ki, hanem abból, hogy megfosztja a gyereket az önazonosságának megfelelő társadalmi tájékozódás lehetőségétől, sőt még bünteti is az ahhoz való hozzáférést, akkor maga követ el bűnt azzal szemben, akit védeni mond.

      Az MSZF felhívja a figyelmet arra, hogy a magyar törvény nemzetközi jogba ütköző mivolta miatt a sértettek nem számíthatnak hazai jogorvoslásra, hanem egyenesen és közvetlenül olyan nemzetközi bíróságokhoz kénytelenek fordulni, mint amilyen az Európa Tanács keretében működő strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (European Court of Human Rights): https://www.echr.coe.int/Pages/home.aspx?p=applicants/hun&c#n1357809840531_pointer

       A jogszabály megalkotásához vezető folyamatban a törvényalkotó nem sokat törődött a tárgykörben felhalmozott tudományos ismeretekkel és tényekkel, sem pedig a homoszexualitás társadalmi valóságával, hanem világnézeti és vallásetikai megfontolásokból kiindulva önös politikai céljai szerint alkotott törvényt.

     A Magyar Szociális Fórum véleménye szerint a törvényt homofób felfogás inspirálta. Pedig megalkotói között vélhetően homoszexuálisok is lehettek, akik saját bőrükön tapasztalhatták, mivel kell szembenéznie a „másnak” olyan társadalmi közegben, amely képes inkább megtagadni saját hajlamait a nyilvánosság előtt, mintsem boldogan élni az életét, mely megadatott neki. Eltekintve a pedofilia elleni jogos fellépéstől, az új törvény nyilvánvaló rendeltetése a társadalom megosztása és az emberek szembeállítása egymással nemi alapon. Efféle magatartást olyan személyek és politikai erők szoktak tanúsítani, akiknek és amelyeknek az a célja, hogy eltereljék a figyelmet a társadalom valódi problémáiról: a megélhetési gondokról, az elszegényedésről, az egészségügy állapotáról, a kirekesztésről, a faji megkülönböztetésről,  a korrekt tájékoztatás hiányáról.

     Úgy látjuk, hogy ezzel a törvénnyel tartósítani szeretnék hazánk emberi jogok terén mutatkozó több évtizedes lemaradását, a másságot nemcsak eltűrő, hanem egyenjogúnak is tartó felvilágosult civilizációs szellemiséggel szemben – áll az emberjogi szervezet közleményében.+++

 

 

Látogatottság

3945931
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
3232
5451
13302
3915476
67571
78836
3945931

Your IP: 54.165.248.212
2024-03-28 22:40