Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Budapest, 2021. május 8. szombat (MSZF)

      Százhatvannyolcan szenvedtek fagyhalált a mögöttünk hagyott télen – jelentette a Magyar Szociális Fórum szombaton.

     Október eleje és április vége között csaknem annyian hűltek ki végzetesen, ahányan az előző év azonos időszakában.

     Az áldozatok többsége fűtetlen helyiségekben, illetve kórházba szállítás közben, vagy beszállítás után halt meg hypothermia következtében. További részük a nyílt ég alatt, közterületen. Többségükben idős, leromlott fizikai állapotú, elszegényedett, egyedülálló személyeket ragadott magával a fagyhalál.

     Noha a magyar kormány mindent elkövet, hogy megakadályozza az adatok reális időben történő közzétételét, a fagyhalál változatlanul tömegesnek tekinthető – állapítja meg az MSZF. Magyarországon a rendszerváltás óta több mint nyolcezren fagytak meg.

     A KSH a történtek után egy évvel szolgáltat adatot, öt hónapja pedig nem enged hozzáférést a tájékoztató adatbázisához. A felületen „Ez az oldal jelenleg nem elérhető, vagy nem létezik” felirat jelenik meg.

     Az MSZF rendkívüli kihűléses esetekről szóló adatai olyan állami forrásokból származnak, amelyek a politikai tiltás ellenére kötelességüknek tartják a társadalom tájékoztatását a valóságról.

     A Magyar Szociális Fórum arra is felhívta a figyelmet, hogy a mögöttünk hagyott télen több helyütt nyomást gyakoroltak az orvosokra azért, hogy halálokként ne hypothermiát, hanem COVID-19-et tüntessenek fel, szépítve a fagyhalálra vonatkozó statisztikai kimutatást.+++

 

 

Látogatottság

4008393
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
1594
2600
7328
3979609
57771
72262
4008393

Your IP: 3.129.39.55
2024-04-25 13:25