Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Alább közreadjuk a Magyar Békekör állásfoglalását a kormány magatartásáról Oroszországgal szemben, tekintettel egészségügyi és erkölcsi vonatkozására.

 

Nemzeti becsületünk forog kockán

 

Aljas ember, aki hátba döfi gyógyítóját, de minek nevezzük, ha egy kormány teszi ugyanezt? Mint a miénk. Vakcinát kértünk Oroszországtól, hogy leküzdhessük a járványt, Oroszország teljesítette a kérésünket, kormányunk pedig szankciókat szavazott meg ellene az EU-ban. Nesze neked tisztesség! „Kormány tervez, EU és NATO végez” – mondják. Mintha nem tudnák, hogy nincs a szuverenitásnak olyan mérvű korlátja, amely megakadályozhatná az önálló cselekvést! Persze csak akkor, ha becsületünket nem dobjuk oda ebek martalékául! Mint történt annak idején, „Kállay kettőst” táncolva s közben kitartva a nácik mellett. Nem lenne hasznosabb nemes hagyományainkból meríteni? Pl. a szembenálló felek megbékítéséből? Saját érdekünkben is? Példátlan nemzetközi tekintélyre tettünk szert azzal, hogy a 60-as évek végén elindítottuk a Helsinki konferenciához vezető európai biztonsági és együttműködési folyamatot. A Varsói Szerződés tagjaként összehoztuk Keletet és Nyugatot, hogy véget vessen hidegháborús szembenállásának. Tettük ezt Moszkva egyetértésével. Miért nem akarjuk ugyanezt tenni a NATO tagjaként? A béke nem érné meg? Miért ne vállalnánk akár a szembesülést is Brüsszellel az egyenjogú, békés együttműködésért Oroszországgal, Kínával? Hagyjuk, hogy tehetetlenségre kárhoztassanak minket? Beletörődünk a békétlenségbe? Inkább belerúgunk abba, aki ad, pedig neki sincs elég? Miért áldozza föl a kormány a magyar nemzet becsületét a feszültséget szító érdekek oltárán?

 

Forrás: Magyar Békekör

Facebook és Wordpress

 

http://os.mti.hu/hirek/160218/a_magyar_bekekor_egyesulet_kozlemenye

 

 

 

 

Látogatottság

3994536
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
1103
2293
14927
3962935
43914
72262
3994536

Your IP: 52.15.71.15
2024-04-19 08:52