Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Budapest, 2020. november 18. szerda (MSZF)

       Visszaéltek a Magyar Szociális Fórum (MSZF) nevével azok, akik a „Vörös-Zöld kiáltvány” alapítói között tüntették fel az emberjogi szervezetet – tudatta a Magyar Szociális Fórum alapító-szervezője szerdán a nyilvánossággal.

     Az MSZF nem csatlakozik a kiáltványhoz annak dacára sem, hogy több szociális kitételével egyetért.

     A kiáltvány szerzői maximalista követelésekkel állnak elő, pedig ezeknek a maradéktalan teljesülésére nincs mód. Azt írják, hogy egyszerre kell meghaladni az Orbán-rendszert és a kapitalizmust. Aki ilyen célt tűz maga elé, azaz egyszerre akar mindent, az komolytalanul politizál. A közvetlen feladat ugyanis az antiszociális Orbán-kormány felváltása egy demokratikus kormányzással, nem pedig a kapitalizmus megdöntése. Célszerűbb volna, ha a kiáltvány szerzői azokkal a demokratikus ellenzéki erőkkel fognának össze, amelyek mögött tömegek állnak, nem pedig apró szekták, melyek – mint a jelek mutatják - mások nevével visszaélve próbálnak többnek látszani, mint amik – áll az MSZF közleményében.

     Mint a Vörös-zöld kiáltványból kitűnik, szerzői csak baloldali szervezetekre és személyekre akarnak támaszkodni a kapitalizmus megdöntésében, jóllehet a rendszer mélyreható átalakítása széles társadalmi összefogást igényel, tekintettel arra, hogy nemcsak „baloldali” érdek az igazságtalan elosztási viszonyok megváltoztatása, hanem a dolgozó-alkotó társadalom, a bérből és fizetésből élő többség közös érdeke.

     Ha valaki óhajait helyezi a realitás elé, és önös pártpolitikai céljainak rendeli alá a munkából élő társadalmi többség érdekét, azoknak a malmára hajtja a vizet, akiknek a hatalmát állítólag meg akarja dönteni – áll az MSZF közleményében.+++

 

Látogatottság

3994505
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
1072
2293
14896
3962935
43883
72262
3994505

Your IP: 18.218.254.122
2024-04-19 08:33