Moszkva, Budapest, 2020. november 12. csütörtök (MSZF)

     A koronavírus-járvány látványos terjedése megköveteli az ellenszer gyártásának azonnali megkezdését Magyarországon – reagált a Magyar Szociális Fórum a kormány időhúzására.

      A Szociális Fórum a társadalommal szemben elkövetett bűnnek minősíti a késlekedést.

     A hazai gyártás azonnali megkezdése azért nélkülözhetetlen, mert a külföldön gyártott vakcinából még sokáig nem fognak előállítani annyit, amennyiből Magyarországnak is juthatna a tömeges védőoltás elkezdésére – írta az MSZF.

     A kormány vétkes késedelemben van a magyar emberekkel szemben, hiszen vélhetően politikai okokból hónapokon át kitért annak az orosz felajánlásnak az elfogadása elől, amely arra irányult, hogy kössenek licenc szerződést a Szputnyik V oltóanyag hazai gyártásáról, máskülönben csak fél év múlva érkezhet orosz vakcina Magyarországra.

     A felelőtlen hozzáállás következményei ismertek: soha nem látott méreteket öltött a vírus terjedése, háromezer felé közeledik a fertőzésben elhunytak száma, precedens nélküli szükségintézkedéseket kellett bevezetni.

     Magyarországon már elkezdődhetett volna a gyártás, ha a kormány nem tette volna politikai megfontolás tárgyává az emberek egészségét – írta az MSZF megbízható forrásokra hivatkozva.

     A Szociális Fórum arról is beszámolt, hogy Oroszországban az év végéig másfél millió embert oltanak be. Az egészségügyi dolgozókkal és a legveszélyeztetettebb csoportokkal kezdik. Az év végéig másfél-két millió adagot gyártanak a Szputnyik V-ből, áprilistól pedig havonta hat millió adagot fognak előállítani belőle.

     Alekszander Gincburg, a vakcinát kifejlesztő Gamaleja kutató központ igazgatója elmondta, hogy három-négy hónapon belül egy olyan ellenszert is kifejlesztenek majd, amely közvetlenül antitesteket visz be a szervezetbe a vírus ellen, nem pedig közvetve váltja ki az antitestek megjelenését.+++

Látogatottság

3947478
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
1408
3371
14849
3915476
69118
78836
3947478

Your IP: 3.236.98.81
2024-03-29 12:25