Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Budapest, 2020. november 7. (MSZF)

     A kormány képtelen rászánni magát a koronavírus elleni védőoltás hazai gyártására, felelőtlen időhúzása pedig egyre több ember megfertőződésébe és elhalálozásába kerül – állapította meg a Magyar Szociális Fórum szombaton.

     „A kormánynak legfeljebb elképzelése van a gyártásról, de semmilyen konkrét lépést nem tett érte” – mondták az MSZF-nek megbízható forrásból.

     Hazánkban szombatig csaknem százezren fertőződtek meg koronavírusban, 2250-en pedig bele is haltak.

     Orbán Viktor feltételezhetően politikai huzavonája miatt idehaza nem kezdődhet el a tömeges oltás január-február előtt, a világ több országában viszont még az idén védőoltásban részesíthetik a lakosságot. Élen jár Kína és Oroszország.

      A tömegméretű oltást az teszi lehetővé, hogy mindkét országban máris nagy mennyiségben gyártják a vakcinát, az orosz közvetlen beruházási alap (RDIF) pedig licenc szerződést kötött Indiával és Dél-Koreával az ottani gyártásról. Úgy tudják, egyedül India gyártási kapacitása akkora, hogy az emberiség felét el tudja látni a Szputnyik V oltóanyaggal.

     Alberto Fernandez argentin elnök bejelentette, hogy a dél-amerikai ország 25 millió adagot akar vásárolni a Szputnyik V-ből decemberi-januári szállítással. Úgy tudják, Putyin elnökkel pénteken folytatott telefon beszélgetésén a termelési együttműködés kérdése is felmerült.

     A Magyar Szociális Fórum szerint a járványt annál előbb le lehetne küzdeni, minél előbb hozzáfognának a vakcina hazai előállításához. A lakosság egészségének további alárendelése politikai megfontolásoknak, a járvány terjedésének és az emberéletben keletkező veszteség növekedésének kedvez – állapította meg az MSZF+++

 

 

Látogatottság

4010453
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
1200
2454
9388
3979609
59831
72262
4010453

Your IP: 18.218.254.122
2024-04-26 09:20