Alább közzétesszük azt a két levelet, amelyet a Magyar Szociális Fórum címzett Orbán Viktor miniszterelnököz és Karácsony Gergely főpolgármesterhez a hajléktalanok életének védelmében

 

Orbán Viktor Úr

Miniszterelnök

 

     Tisztelt Miniszterelnök Úr!

     A hideg közeledtével, és a járvány közepette arra kérem a Magyar Szociális Fórum nevében, hogy Karácsony Gergely főpolgármester Úrral és a többi nagyváros vezetőivel karöltve cselekedjen a hajléktalan szállók és menedékhelyek zsúfoltságának megszüntetéséért, és a szabad ég alatt élő hajléktalanok életének megvédéséért a fagyhaláltól.

     Az MSZF sürgős átmeneti megoldásként ajánlja az üresen álló állami tulajdonú középületek lakhatóvá tételét, a legalapvetőbb lakhatási feltételek biztosítását azoknak, akik a legkülönfélébb okokból kötöttek ki az utcán.

     Az a paradox helyzet állt elő, hogy a koronavírus-járvány miatt többé nem lehet azt tanácsolni a hajléktalanoknak, hogy a hideg elől húzódjanak a tömegszállásokra és a zsúfolt menedékhelyekre, hiszen ezzel saját szabályait szegné meg a kormány: pl. a kötelező távolságtartást. Ugyanakkor azt sem mondhatja, hogy maradjatok kint, hiszen ezzel kihűlésre ítélné a hajléktalant.

     A KSH utolsó adatai szerint 259-en szenvedtek fagyhalált, az MSZF 175 kihűléses esetről számolt be a mögöttünk hagyott télen. El kell kerülni a további tömeges életvesztést!

     Kérem, és felszólítom Önt, és kormányát, hogy cselekedjen az életek védelmében!

 

  1. szeptember 30. Dr. Simó Endre, az MSZF alapító szervezője

 

Karácsony Gergely Úr

Budapest Főpolgármestere

Karácsony Gergely/Facebook

 

         Tisztelt Főpolgármester Úr!

     A hideg közeledtével, és a járvány közepette arra kérem a Magyar Szociális Fórum nevében, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Úrral karöltve cselekedjen a hajléktalan szállók és menedékhelyek zsúfoltságának megszüntetéséért, és a szabad ég alatt élő hajléktalanok életének megvédéséért a fagyhaláltól.

     Az MSZF sürgős átmeneti megoldásként ajánlja az üresen álló állami tulajdonú középületek lakhatóvá tételét, a legalapvetőbb lakhatási feltételek biztosítását azoknak, akik az utcán kötöttek ki a legkülönfélébb okokból.

     Felhívtuk Orbán Úr figyelmét arra a paradox helyzetre, hogy a koronavírus-járvány miatt többé nem lehet azt tanácsolni a hajléktalanoknak, hogy a hideg elől húzódjanak a tömegszállásokra és a zsúfolt menedékhelyekre, hiszen ezzel saját szabályait szegné meg a kormány: pl. a kötelező távolságtartást. Ugyanakkor azt sem mondhatja, hogy maradjatok kint, hiszen ezzel kihűlésre ítélné a hajléktalant.

     A KSH utolsó adatai szerint 259-en szenvedtek fagyhalált, az MSZF 175 kihűléses esetről számolt be a mögöttünk hagyott télen. El kell kerülni a további tömeges életvesztést!

     Kérem, és felszólítom Önt, hogy cselekedjen az életek védelmében!

 

  1. szeptember 30. Dr. Simó Endre, az MSZF alapító szervezője

Látogatottság

3995074
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
1641
2293
15465
3962935
44452
72262
3995074

Your IP: 3.145.42.94
2024-04-19 15:16