Járvány, összezártság, hajléktalanság, lakhatás

Budapest, 2020. szeptember 11. (MSZF)

     Egyetért a koronavírus-járvány terjedésének feltartóztatására irányuló óvintézkedésekkel a Magyar Szociális Fórum, hiszen maga is felhívta a figyelmet arra, hogy a járvány terjedését elősegíti a felelőtlenség – áll az MSZF pénteken kiadott közleményében.

     A társadalmi fórum ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy felelőtlenségen nem csak egyéni felelőtlenséget ért, hanem politikai felelőtlenséget is. Maszk viselésével ugyanis nem lehet megoldani sem a lakhatási gondokat, sem a hajléktalanságot, sem pedig az idősotthonok túlzsúfoltságát.

     A járvány terjedésének kedvez az olyan politika, amely – megfelelő számú és férőhelyű intézmény híján – zsúfoltságot idéz elő az idősotthonokban és a hajléktalan szállókon. Hiába várják el az ott lakóktól, hogy biztonságos távolságot tartsanak egymástól, ha egyszer nem tudnak. Márpedig az összezártság a koronavírus melegágya. A szűk élettérben lakó embereknek, velük pedig a társadalomnak most annak a politikának az árát kell megfizetniük, amely stadionok, presztízsberuházások, luxuslakások építésére irányult, új idősotthonok és szociális lakások építése helyett – írja az MSZF.

     A járvány terjedésének kedvező politikai felelőtlenségre vonatkozó figyelmeztetését a Magyar Szociális Fórum pénteken elküldte Orbán Viktor miniszterelnöknek.

    Ebben azt írta a kormányfőnek, hogy változtatnia kellene politikáján, mert a társadalmi ellátórendszerek elhanyagolásával és leépítésével a legelesettebb rétegek életét veszélyezteti.+++

 

 

Látogatottság

2321588
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
136
1812
2811
2307825
29150
34226
2321588

Your IP: 3.236.228.250
2021-04-21 02:16