Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

 

        A Kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság tudatta, hogy meghatározták a koronavírus fertőzési forrásait az emberi szervezetben, a kiválasztó rendszerben találták meg.Az eredményre elhunyt betegek felboncolásával jutottak - jelentette az Új Kína hírügynökség szerdán.

     A cikk adatokat szolgáltat a fertőzés mértékéről és a tüdő kóros változásairól, a lép jelentős zsugorodásáról és a szívizomsejtek lebomlásáról. A jelentés megjegyzi, hogy a koronavírust az emberi ürülék rendszerben találták meg, amely szintén szolgálhat az érintkezés és a cseppfertőzés mechanizmusaként. A cseppfertőzés mechanizmusa magában foglalja a vírus terjedését beszélgetés, köhögés és tüsszentés közben. Ide tartozik a porral történő továbbítása is, amikor a vírust tartalmazó porrészecskék egészséges ember tüdejébe kerülnek.

     A kínai kutatók felfedezték az új koronavírus két altípusát, amelyek eltérő fertőzésűek – közölte a Beijing Daily, a Kínai Tudományos Akadémiára hivatkozva. A vírus mutáción ment keresztül, és két altípusba fejlődött: S és L típusba. Ezeket az altípusokat 101 mintában fedezték fel, ezek 70% -a L-típusú, 30% -a pedig S-típusú. Az L-típus fertőzőbb, mint az S. Az S típusú koronavírus jobban hasonlít a denevérekben található vírusra. A kutatók úgy vélik, hogy az S típus a koronavírus "régi" változata. A wuhani járvány első napjaiban az L típus terjedt el, de az első hét után előfordulása csökkent.

     Elena Malennikova, a fertőző betegségek orosz vezető specialistája hétfőn közölte, hogy a koronavírus genetikai felépítése azt mutatja, hogy nem mesterséges körülmények között keletkezett. „A dekódolásból arra lehet következtetni, hogy a vírust valószínűleg nem laboratóriumban állították elő” – idézte szavait a TASZSZ.

 

Látogatottság

3943212
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
513
5451
10583
3915476
64852
78836
3943212

Your IP: 3.237.65.102
2024-03-28 09:40