Tegyünk magunkért, egymásért!
 
A járvány terjedése közepette mind erőteljesebben vetődik fel a megélhetés kérdése. Miből éljek meg, ha nem dolgozhatok, miből, ha elbocsátottak, miből, ha a kiesést nem pótolják központi forrásból? A Magyar Szociális Fórum és a Magyar Békekör ezennel riport-sorozatot indít azzal a céllal, hogy ne csak felhívja a kormány és operatív törzsének figyelmét a teendőkre, hanem közös erővel ki is kényszerítsük a megoldást, mielőtt mi húznánk a rövidebbet egy olyan vészhelyzetben, amelyet egyre több tilalomfa övez, az állam anyagi segítsége viszont messze elmarad a vesztegzár által kiváltott szükségletektől.
 Petíció az alanyi jogon fizetendő alapjövedelemért
 
Boskovics Gábor vagyok. Vállalkozó. Közvetlenül 15 alkalmazottam van. Kávézónk 10 éve működik. Az évek során üzletünk biztosította a megélhetésünket. Átlagon felül végzett sok munkánk ellenére - köszönhetően a kötelezően fizetendő magas adóknak és járulékoknak elsősorban - nem volt lehetséges olyan tartalékokat képeznünk, amely a jelenlegi krízishelyzeten engem és csapatomat átsegítené.
 
Nemcsak mi vagyunk így! Ugyanebben a helyzetben van most rengeteg kisvállalkozó, művész, zenész, kreatív foglalkozású és lehetne folytatni a sort, akik az életüket maguk szervezik és tevékenységükkel színesebbé teszik ezt az országot. Emberek, akik bátrak voltak, hogy vállakozókká váljanak vagy művészetükből éljenek meg, akik sokaknak mostanáig megélhetést is biztosítottak, a csőd előtt állnak. Vannak közöttünk egyetemisták, gyereküket egyedül nevelők. Senki sem tudja ki hogyan fogja mostantól az albérletét, folyó kiadásait, az étkezését finanszírozni!
 
Nekik, nekünk anyagi segítségre van szükségünk! Azonnal! És nem hitel, vagy adókedvezmény formájában! Hiszen napok alatt dől össze minden.
 
Magyarország nem szegény. Ha hinni lehet a hivatalos adatoknak, évek óta szárnyal a gazdaság, Magyarország utóbbi száz évének legsikeresebb tíz éve van a hátunk mögött. Az Európai Unió is milliárdokkal támogatja Magyarországot a vészhelyzetben.
 
Ami most segítene, az a feltétel nélküli alapfizetés! Gyorsan, bürokráciamentesen, 100.000 Ft mindenkinek 6 hónapig! Ezzel megakadályozható volna sok tízezer ember szociális összeomlása, egyben megmaradna a vásárlóerő, ami a gazdaságot is életben tarthatja.
 
Szándékosan nem bizonyos csoport részére javaslom a megoldást, hanem mindenki számára, hiszen ahány ember, annyi történet.
 
Ennél jobb esély nincs, hogy gyakorlatban is tesztelhessük a feltétel nélküli alapjövedelem működését! A válságban itt rejlik a lehetőség is!
 
Boskovics Gábor

Látogatottság

3945872
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
3173
5451
13243
3915476
67512
78836
3945872

Your IP: 54.163.221.133
2024-03-28 21:53