A Magyar Békekör nyilatkozata
a kényszer-migrációról
2019. szeptember 27.

 

     A Magyar Békekör azt indítványozza Magyarország kormányának, hogy vizsgálja felül migrációs politikáját emberiességi okokból, az ország érdekében! Lépjen túl a hatalmi megfontolásokon, mutasson kompromisszumkészséget, és tettekkel bizonyítsa ezt! Azonnal tárgyalni kell az Európai Unióval, és kompromisszumra kell jutni vele, nehogy hazánkat és népét anyagi és jogi eszközökkel szankcionálják a kormány elutasító politikája miatt, vagy olyan kvótát kényszerítsenek ránk, amely meghaladná teherbírásunkat, és békétlenséget szülhetne az országban. Álláspontunk a következő:

  1. ENSZ-PROGRAMMAL A TÉNYLEGES MEGOLDÁSÉRT! A klasszikus és újgyarmatosító hatalmak tevékenysége következtében kialakult helyzetben a keletről nyugatra, illetve délről északra irányuló kényszermigráció fékezésének és megállításának egyedüli elfogadható módja a reménytelen helyzetbe került tömegek megélhetésének biztosítása saját hazájukban és földjükön. Ezért a magyar kormány kezdeményezzen az ENSZ-ben olyan fejlesztési stratégiát, amelynek célja igazságosabb nemzetközi rend megteremtése, élhető és perspektívát nyújtó viszonyok kialakítása az úgynevezett harmadik világban, a szegénységben, a nyomorban élők felemelkedésének elősegítésére!
  2. TÖBB RÉSZVÉTET! Miközben a Magyar Békekör elutasítja, hogy az Európai Unió előírja nem magyar állampolgárok kötelező betelepítését, egyúttal azt is javasolja, hogy Magyarország – teherbírásának és lehetőségeinek figyelembevételével – fogadja be azoknak a menekülteknek egy részét, akik az Európai Unióban menekült státuszt szereztek! Egyidejűleg vegyen részt azoknak a személyeknek a repatriálásában, akik nem kapnak menekült státuszt. Magunknak kell mérlegelnünk, hány személynek adhatjuk meg az esélyt a helyi lakosság és a befogadottak érdekeinek sérelme nélkül, de részvéttelenül és tétlenül sem nézhetjük, hogy mi történik a világban!
  3. AZONNALI TETTEKET!
    3.1. Magyarország helyezze hatályon kívül a migrációval kapcsolatos, a nemzetközi szerződéseinkkel ellentétes, velük ütköző jogszabályokat, mindenekelőtt az úgynevezett migrációs törvényt!

3.2. Magyarország kormánya tájékoztassa a Visegrádi Négyek csoport tagjait migrációs politikájának felülvizsgálatáról! Hangolja össze velük terveit és várható intézkedéseit!

3.3. Magyarország kormánya jelentse be az Európai Unió megfelelő fórumain, hogy a migrációval összefüggésben nem fogad el kötelező kvótát, mert önként kész befogadni a menekülteknek a feltételeknek megfelelő, az ország lehetőségeivel összhangban lévő részét, s ezen az alapon kész tárgyalásokat folytatni! A tárgyaláson szögezze le a klasszikus és újgyarmatosító hatalmak, vagyis a centrum országok elsődleges felelősségét a kényszer-migrációért, s jelentse be, hogy Magyarország milyen lépéseket tesz a helyzet kezelése érdekében!

3.4. A fent jelzett európai uniós és a V4 körben kezdeményezett egyeztetésekkel párhuzamosan a magyar kormány lépjen fel azért, hogy az Európai Unió és Törökország tegyen meg mindent a 2016. március 18-i szerződés végrehajtása érdekében, hogy elkerülhető legyen az újabb menekültáradat!

3.5. A magyar kormány szorgalmazza az Európai Unió és Oroszország összefogását a kényszer-migráció következtében kialakult helyzet együttes kezelése érdekében! Ehhez alapot nyújthatnak az oroszországi vezetésnek az összeurópai összefogással kapcsolatos kezdeményezései, különös tekintettel Szergej Lavrov külügyminiszter migrációról szóló javaslatára, illetve a Lisszabontól Vlagyivosztokig terjedő eurázsiai biztonsági rendszer felépítésére vonatkozó tervekre. 

3.6. A magyar kormány követelje szövetségeseitől, hogy vegyenek részt azoknak az országoknak az újjáépítésében, amelyeket hibás politikájukkal, vagy megfontolatlan katonai lépéseikkel olyan helyzetbe hoztak, hogy lakosságuk jelentős része kénytelen volt elmenekülni. A Magyar Békekör elsősorban Szíriára, Afganisztánra és Líbiára gondol. A helyreállítás, a stabilizálás, a megélhetés biztosítása érdekében a kormány önállóan is cselekedjen, elősegítendő a kényszer-migráció okainak kiküszöbölését, és a menekültek visszatérését otthonaikba! Magyarország állítsa helyre a diplomáciai kapcsolatot Damaszkusszal, és tegye lehetővé, hogy a magyar cégek bekapcsolódjanak Szíria újjáépítésébe! 

                                                                             Magyar Békekör

 

Forrás: Magyar Békekör/Facebook

 

Látogatottság

3944887
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
2188
5451
12258
3915476
66527
78836
3944887

Your IP: 18.209.209.28
2024-03-28 17:58