Szent István erénye ma bűntény Magyarországon

 

     Államalapításunk, és a magyar katolikus egyház egyik főünnepe, augusztus 20. közeledtével a Magyar Békekör tisztelettel adózik Szent István erkölcsi hagyatékának. Magyarországon ma bűnténynek számít ami Szent István erénye volt.

Államalapító királyunk azt parancsolta fiának, Imre hercegnek „Hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak”. Orbán Viktor kormánya a törvény erejével sújt le azokra, akik követik Szent István intelmeit, idegent fogadnak be, és segítenek a menedékjogi kérelmek benyújtásában. A kormány szócsövei idegenellenes hangulatkeltésükkel, a más vallásúakkal szembeni türelmetlenségükkel, rasszista megnyilatkozásaikkal alantas ösztönöket táplálnak. Intő példának tartjuk, ami El Pasóban történt: 22 mexikói rasszista indíttatású lemészárlását. A magyar nép történelmi tapasztalattal rendelkezik arról, hová vezet a gyűlöletszítás más népek ellen. Lélekrombolás és kútmérgezés helyett a kormánynak tanulnia kellene Szent Istvántól: „Légy irgalmas minden erőszakot szenvedőhöz, őrizd szívedben mindig az isteni intést: Irgalmasságot akarok, nem áldozatot”. Tiltakozunk a tranzitzónák lágeresítése, gyermekek szögesdrót mögé koncentrálása ellen, elítéljük a szövetséget azokkal a szélsőséges politikai erőkkel, amelyek semmibe veszik az életet, és a legembertelenebb módszerektől sem riadnak vissza a menekültekkel szemben – áll a Békekör nyilatkozatában.

     A Békekör felhívja a magyar nép figyelmét, hogy Orbán Viktor kormánya sem a menekültügy kezeléséből, sem a népvándorlás okainak kiküszöböléséből nem veszi ki a részét. A „magyar emberektől kapott megbízatására” hivatkozva elzárkózik miden emberséges és észszerű megoldástól. Mi tagadjuk, hogy a magyar nép embertelenségre, gőgös, gyűlöletszító politika folytatására hatalmazta föl Orbán Viktor kormányát. Népünknek semmilyen érdeke nem fűződik az irracionális politizáláshoz. Országunknak és népünknek ahhoz fűződik érdeke, hogy befogadjuk a menekülteknek egy részét, megválogassuk, kit engedjünk be és kit ne. Figyelembe vegyük saját munkaerő szükségleteinket, éljünk a menekültek között fellelhető szakmai ismeretek lehetőségével, hiszen a kivándorlás miatt égető szükségünk van orvosra, ápolóra, mérnökre, szakemberre, szerelőre, kisiparosra. A rasszista indíttatású elzárkózás visszaüt a magyar emberekre, pedig a kormány követhetné államalapítónk intelligens politikáját: „A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy méltán állhatnak a királyi méltóság hatodik helyén.” A befogadás segít ugyan, de nem oldja meg a népvándorlás problémáját.  A Békekör ezért kérte a kormányt, hogy hazánk kapcsolódjon be Szíria újjáépítésébe, ezzel is segítse elő 5 millió szír hazatelepülését. Elutasító választ kaptunk. Ez arra enged következtetni, hogy a kormány nem a megoldásban érdekelt, hanem belső hatalmi célra használja ki a migráns-kérdést.

 

 Forrás: Magyar Békekör/Facebook

http://os.mti.hu/hirek/147318/a_magyar_bekekor_egyesulet_kozlemenye-1_resz

http://os.mti.hu/hirek/147319/a_magyar_bekekor_egyesulet_kozlemenye-2_resz

 

 

Látogatottság

3947959
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
1889
3371
15330
3915476
69599
78836
3947959

Your IP: 3.236.98.81
2024-03-29 15:32