Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Budapest, 2019. május 27. (MSZF)

     Az Európai Parlamenti választás magyarországi eredménye várhatóan azzal jár majd, hogy alapvető társadalmi szükségletek kielégítetlenek maradnak, továbbra is sérülni fognak az emberi jogok, a szabadságjogok és a jogállamiság, marad az idegenellenesség, a más vallásokkal szembeni türelmetlenség, a másság kirekesztése  – véli a Magyar Szociális Fórum a vasárnapi választás kimeneteléről, és várható következményeiről.

     Fontosnak tartja viszont, hogy a FIDESZ-KDNP képviselte „keresztény kurzus” nem bizonyult követendő példának az Európai Unió világi politikát akaró választóinak körében, s még a megerősödött szélsőjobboldal köreiben sem osztoznak maradéktalanul Orbán Viktor radikális jövőképével.

     A Magyar Szociális Fórum sajnálatosnak tartja, hogy az Európai Parlament megválasztott magyar képviselőinek többsége fontosabbnak tartja Európa "evangelizálását”, a „keresztény Európa” megteremtését, mint a „szociális Európa”-terv megvalósítását, a szegénység és a nyomor megszüntetését, az emberhez méltó megélhetés biztosítását, az alapvető egészségügyi szolgáltatások szavatolását, az oktatás-nevelés rendbetételét, a tisztességes, elfogulatlan jogszolgáltatást.

     Az MSZF azt kívánja, hogy az Európai Parlamentben kialakuló többség fogjon össze egy szociális Európáért, és érjen el eredményeket a bérből és fizetésből élők, a nyugdíjasok, és a társadalom perifériájára szorított sok millió európai, köztük magyar ember érdekében az ellenérdekelt magas pénzügyi körökkel szemben. Néppártiak, szocialisták, zöldek és kommunisták az elé a kihívás elé kerültek, hogy vagy engedményre kényszerítik a tőkét a munka világával szemben, vagy maga alá temetheti mindnyájukat a „szociális demagógia” megfélemlítéssel, idegengyűlölettel, rasszizmussal, antiszemitizmussal tetézett hulláma.

    Hogy melyik utat választják a nagy pénzügyi körök, az EP-ben képviselt demokratikus erők összefogásán is múlik. Az MSZF szerint nemcsak a baloldal és a munka világa érdekelt a szélsőjobboldal feltartóztatásában, hanem jelentős polgári erők is.  Meg kell akadályozni, hogy a  "szegényhad" elleni fellépés, a "betolakodó" idegenek feltartóztatása, a "rendcsinálás" politikája uralkodjon el Európán! Ehhez a legjobb eszköz a társadalmi érdek és az emberi jogok előtérbe állítása a fináncoligarchia érdekeivel szemben – áll a Magyar Szociális Fórum EP-választást értékelő nyilatkozatában.+++

 

 

Látogatottság

4009286
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
33
2454
8221
3979609
58664
72262
4009286

Your IP: 13.58.121.131
2024-04-26 00:42