Budapest, 2019. május 27. (MSZF)

     Az Európai Parlamenti választás magyarországi eredménye várhatóan azzal jár majd, hogy alapvető társadalmi szükségletek kielégítetlenek maradnak, továbbra is sérülni fognak az emberi jogok, a szabadságjogok és a jogállamiság, marad az idegenellenesség, a más vallásokkal szembeni türelmetlenség, a másság kirekesztése  – véli a Magyar Szociális Fórum a vasárnapi választás kimeneteléről, és várható következményeiről.

     Fontosnak tartja viszont, hogy a FIDESZ-KDNP képviselte „keresztény kurzus” nem bizonyult követendő példának az Európai Unió világi politikát akaró választóinak körében, s még a megerősödött szélsőjobboldal köreiben sem osztoznak maradéktalanul Orbán Viktor radikális jövőképével.

     A Magyar Szociális Fórum sajnálatosnak tartja, hogy az Európai Parlament megválasztott magyar képviselőinek többsége fontosabbnak tartja Európa "evangelizálását”, a „keresztény Európa” megteremtését, mint a „szociális Európa”-terv megvalósítását, a szegénység és a nyomor megszüntetését, az emberhez méltó megélhetés biztosítását, az alapvető egészségügyi szolgáltatások szavatolását, az oktatás-nevelés rendbetételét, a tisztességes, elfogulatlan jogszolgáltatást.

     Az MSZF azt kívánja, hogy az Európai Parlamentben kialakuló többség fogjon össze egy szociális Európáért, és érjen el eredményeket a bérből és fizetésből élők, a nyugdíjasok, és a társadalom perifériájára szorított sok millió európai, köztük magyar ember érdekében az ellenérdekelt magas pénzügyi körökkel szemben. Néppártiak, szocialisták, zöldek és kommunisták az elé a kihívás elé kerültek, hogy vagy engedményre kényszerítik a tőkét a munka világával szemben, vagy maga alá temetheti mindnyájukat a „szociális demagógia” megfélemlítéssel, idegengyűlölettel, rasszizmussal, antiszemitizmussal tetézett hulláma.

    Hogy melyik utat választják a nagy pénzügyi körök, az EP-ben képviselt demokratikus erők összefogásán is múlik. Az MSZF szerint nemcsak a baloldal és a munka világa érdekelt a szélsőjobboldal feltartóztatásában, hanem jelentős polgári erők is.  Meg kell akadályozni, hogy a  "szegényhad" elleni fellépés, a "betolakodó" idegenek feltartóztatása, a "rendcsinálás" politikája uralkodjon el Európán! Ehhez a legjobb eszköz a társadalmi érdek és az emberi jogok előtérbe állítása a fináncoligarchia érdekeivel szemben – áll a Magyar Szociális Fórum EP-választást értékelő nyilatkozatában.+++

 

 

Látogatottság

2018820
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
435
647
9227
1991049
1761
44357
2018820

Your IP: 3.226.245.48
2020-08-03 15:11