Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

 

     A Magyar Békekör pénteken arra kérte a kormányt, tudassa, kész volna-e amerikai közép-hatótávolságú nukleáris rakétákat befogadni hazánk területére. A válasz azért vált időszerűvé, mert Trump elnök felmondta ezeknek a fegyvereknek a megsemmisítéséről 1987-ben kötött szovjet-amerikai megállapodást (INF), az amerikai hadvezetés pedig máris új rakéták telepítését tervezi európai NATO-tagállamok területére, s a tervekben Magyarország is felmerül.

     Az Egyesült Államoknak tett ilyen engedmény esetén hazánk elkerülhetetlenül hadicélponttá válna. Ellenkezik a békéhez fűződő magyar nemzeti érdekkel az is, hogy a kormány nyíltan törekszik a NATO kibővítésére Macedóniával, Grúziával és Boszniával. Ukrajna NATO-csatlakozását is kész volna támogatni, ha az ukrán vezetés felülvizsgálná a kárpátaljai magyar kisebbséggel szemben követett jogtipró politikáját. Ezért is került most elő a „kisebbségvédelmi megállapodás” terve Ukrajnával.

     A kormány engedményt tett a NATO-nak azzal is, hogy száz fölé emelte az Afganisztánban állomásozó magyar katonák létszámát, és az „orosz fenyegetésre” hivatkozva csapatot küldött a NATO Trident Juncture fedőnevű norvégiai monstre hadgyakorlatára. A Magyar Békekör szerint a gyakorlaton való magyar részvétel indoklása merőben ellentétes a hivatalos állásponttal, miszerint „Oroszország nem fenyegeti Magyarországot”. Oroszellenességgel akarják felváltani az Oroszországgal kialakult korrekt viszonyt? – kérdezi a Magyar Békekör.

 

forrás. Magyar Békekör/ Facebook

 

http://os.mti.hu/hirek/139226/a_magyar_bekekor_egyesulet_kozlemenye

 

Látogatottság

4007058
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
259
2600
5993
3979609
56436
72262
4007058

Your IP: 3.142.35.75
2024-04-25 01:58