Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Budapest, 2018. szeptember 22. szombat (MB)

     Szíria és Oroszország arra törekszik, hogy elhárítsa három NATO-tagállam, az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország közvetlen katonai beavatkozását ellene, mert a terroristákkal nem sikerült megdönteni a szír alkotmányos rendet, de nem akarnak lemondani a szíriai olaj- és gázlelőhelyekről – foglalta össze a Magyar Békekör a Magyarországon élő, szír Dr. Makt Mazen mérnök, közel-keleti szakértő péntek esti előadásának lényegét.

    A Magyarországi Arab Közösség Egyesületének szervezésében a Nemzetek Házában tartott előadás-beszélgetésen Makt elmondta, hogy hazájának 85 százaléka felszabadult az Iszlám Állam és az An-Nuszra terrorszervezet uralma alól, a terroristák visszaszorultak a Törökországgal határos Idlib tartományba. A Nyugat vesztésre áll Szíriában, az Iszlám Állammal nem tudta kikapartatni magának a gesztenyét a háború nyolc éve alatt, a terroristáktól megszabadították az ország nagy részét, utolsó fellegvára Idlib. Ezért most közvetlen beavatkozást latolgat, mert meg akarja kaparintani a szíriai energiaforrásokat. Az Idlibben összpontosult tízezer terrorista is ugrásra kész, hiszen nekik élet-halál kérdése, hogy visszahódítsák az elvesztett területeket, különben megbízóik sem fogadják be őket, a „törvénytelen gyermekeket”.

    „Az Egyesült Államok nem akarja tudomásul venni, hogy a világ többé nem az övé” – mondta.

    Az előadó üdvözölte az orosz-török megállapodást arról, hogy szabad folyosókat biztosítanak a terroristák, és a fegyveres ellenzék távozásához Idlibből, mert ezzel is mérséklik a nyugati katonai beavatkozás lehetőségét. Az IL-20 szírek által lelőtt orosz felderítő gépről szólva elmondta, hogy francia vadászgépek az izraeli légierő segítségével fedezéknek használták ki műveletükhöz az IL-20-ast, megtévesztve a szír légelhárítást, mely ellenségnek vélte az orosz gépet, és lelőtte.

    Makt hosszú távú szövetségnek nevezte a szír-orosz együttműködést, és dokumentum filmfelvétellel illusztrálta a szír nép harcát azok ellen a terroristák ellen, akiket az egyik iraki amerikai támaszpontról segítenek és vetnek be Szíriába. Kitért Irak helyzetére is, és azt mondta, amióta az Egyesült Államok beavatkozott, Irakban sem állam, sem béke nincs. +++

 

Kiadta: MB

Magyar Békekör/Facebook

Látogatottság

4002613
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
573
975
1548
3979609
51991
72262
4002613

Your IP: 3.128.199.88
2024-04-23 09:12