Simó Endre beszéde a Kúria előtt, a 2013. december 21-i tüntetésen

Abból az épületből ott hétfőn azt üzenték nekünk, ne számítsunk igazságra, mert a jogrend nem a miénké, hanem a társadalmon élősködő kisebbségé.

 

Azt üzenték, hogy nekünk, Hitelkárosultaknak, bérből, fizetésből és nyugdíjból élőknek egyetlen dolgunk van: szolgálni a rajtunk élősködő finánc kisebbséget, és beérni a cselédsorral. Azt üzenték nekünk, hogy nem ütközik sem jogszabályba, sem jó erkölcsbe, és uzsorának sem számít, ha egy bank kétszer-háromszor, van akitől már négyszer annyit követel vissza, mint amennyit kölcsön adott neki.  A Kúria szentesítette a csalók, és a kizsákmányolók jogát, és elítélte azokat, akik velük szemben igazukat és emberi jogaikat akarják érvényre juttatni. Tette ezt cinikus arroganciával, midőn azt állította, hogy „A bírák teljes mértékben átérzik a több százezer devizahiteles elnehezült helyzetét”.

Pár napra rá ugyanebből az épületből adták ki a házkutatási parancsot a NAV-ügyben az ellen a Horváth András ellen, aki le akarta leplezni a kiváltságosok adócsalásait. Elkobozták dokumentumait. Reméljük, nem mindet! A Magyar Szociális Fórum szolidaritást vállal vele, mert harcunk közös! Mi is, ő is a társadalmi igazságért, a közélet tisztaságáért, a csalók és cinkosaik ellen harcolunk, emberi méltóságunkért és jogainkért. És nem csak harcolunk, hanem – félreértés ne essék – előbb-utóbb érvényre is fogjuk juttatni az igazságot, az egyenlőséget és az emberi jogokat azokkal szemben, akiknek a demokrácia és a szabadság csak addig jó, ameddig a profitérdeküknek megfelel!

Meg akarnak félemlíteni minket. Félelemben akarják tartani a népet, hogy uralkodhassanak rajta, és eszébe ne jusson változtatni az anyagi javak elosztási rendszerén. Azon, hogy a felső tízezer zsebébe kerüljön az általunk megtermelt érték fele, a többi 10 millió ember pedig osztozzon a másik felén! Hiteles fizess! Eszedbe se jusson ágálni, mert azt is elvesszük tőled, ami még megmaradt! Ha kell, a fedelet is a fejed fölül! Ez az ő jogállamuk! Ezt hívják ők demokráciának! Ezt hívják ők szabadságnak! Az ő rendszerük idézte elő a példátlan szakadékot gazdagság és szegénység között, mely hazánkban kialakult. Munkanélküliség és éhbérek az egyik oldalon, Kánaán a másikon.  Míg a lakosság 60 százaléka megélhetési válsággal küszködik, és azt latolgatja, hogy egyen-e vagy törlesszen, ők mesés vagyonra tesznek szert, és hasznuk évről-évre 50-80 százalékkal gyarapszik. Ez a rendszer idézte elő, hogy 4 és fél millió magyarnak a létminimum alatt kelljen élnie, közülük csaknem egy milliónak mélyszegénységben. Ennek a gyalázatos rendszernek a következménye, hogy gyermekek tízezrei éheznek, elveszik a rokkantak nyugdíját, mindkét lábukra amputált embereket, terhes anyákat, 90 éves asszonyokat lakoltatnak ki. Százakat kergetnek öngyilkosságba, tesznek ki fagyhalálnak, és fiatalok százezreit kényszerítik arra, hogy hazai boldogulás híján külföldre vándoroljanak.

Országunk igazi urai félelemben akarnak tartani minket, mert másképpen nem tudnak rajtunk uralkodni! Meg fogjátok látni, Barátaim, majd jön a „megváltó”, és közli veletek, hogy ő majd megoldja a bajainkat, és odalök az adófizetők pénzéből a devizahiteleseknek, bizonyítandó, hogy milyen megértő gondjaik iránt. És bizony sokan tapsikolni fognak örömükben, mert akkora a nyomor! Pedig nem kellene! A „megváltó” csak egyet kér majd tőlünk: szavazzunk rá jövőre!

Tisztelt Tüntetők!

Vérlázító, amit művelnek velünk! Nem szabad hagynunk! A mi népünk így is sokkal többet tűr a kelleténél! Márpedig aki nem emeli fel a szavát maga, családja, gyermekeinek jövője érdekében, az lemond a jogairól, és ezzel megengedi, hogy azt tegyenek vele, amit csak akarnak! Ez a pokolhoz vezető út. Mi azért jöttünk ma tüntetni a Kúria, a Bankszövetség és a Nemzetgazdasági Minisztérium elé, hogy megmutassuk, van másik út is: az emberhez méltó lét és az igazságosság útja. Ez a mi utunk! Nem hagyjuk, hogy letérítsenek róla!

A beszéd video-felvétele

http://www.youtube.com/watch?v=fPe0FelHPsU&feature=youtu.be

Látogatottság

1759530
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
44
11838
51444
1672801
89745
33433
1759530

Your IP: 3.233.239.20
2019-12-14 00:02