Közösség a Társadalmi Igazságosságért (KTI) néven csütörtökön új párt alakult azzal a céllal, hogy előmozdítsa a szükséges rendszerkorrekciót a megélhetési és a szociális biztonság megteremtése érdekében. Nagy társadalmi igény van egy új, szociálisan elkötelezett, demokratikus és nemzeti alapon szerveződő politikai alternatívára. Mi ezt az alternatívát képviseljük – mondta Szili Katalin az új politikai erőt bemutató budapesti sajtótájékoztatón.

A Közösség a Társadalmi Igazságosságért párt célja olyan együttműködő politikai szervezet létrehozása, amelyben minden csatlakozó egyenrangú, és amely közös munkával – példaadó új politikai kultúrát teremtve és képviselve – választható alternatívát kínál hazánk gazdasági, szociális, kulturális fejlődése, közjogi rendjének biztosítása és társadalmi békéjének megteremtése érdekében. A szükséges rendszerkorrekciót közmegegyezéssel és a legszélesebb társadalmi összefogással kívánja előmozdítani. Törekvéseinek középpontjában a közösség, a család és a nemzet értékeinek megőrzése, érdekeinek következetes képviselete és átörökítése, a társadalmi, természeti és gazdasági környezet harmóniájának helyreállítása, a szociális biztonság megteremtése áll” – ismertette a KTI hitvallását Szili Katalin, az új párt elnöke.

A bírósági bejegyzés alatt álló pártot 45 magánszemély alapította a Szociális Unió, a Centrum Összefogás Magyarországért, a Kárpát-medencei Élet Közösség Egyesületi Kör, az  Európai Konzervatív Magyarok Egyesülete, a Magyarország jövője Párt, a Magyar Autonóm Néppárt, a Magyar Szociális Fórum, a Magyarországi Régiókért Egyesület, a Peyer Károly Alapítvány, a Zuglóiak Érdekképviseleti Egyesülete, az Esély a Megújulásra Egyesület és az Emberközpontú Országért Mozgalom részéről.

„Minden politikai erő háborúban áll a többiekkel, a leszakadó tömegek problémáira eddig csak látszatintézkedések születtek. Új stílus, új emberek, hitelesség, igazságosság és szolidaritás kell” –adott hangot meggyőződésének Szili Katalin. Majd emlékeztetve a szegények világnapjára tudatta, hogy a párt programja szerint azonnali törvénymódosítás kell, hogy a tél közeledtével családok ne kerüljenek az utcára egy hibás banki termék miatt. Átfogó bérreformot tartott szükségesesnek, és közölte, hogy felül kell vizsgálni a privatizációs szerződések betartását.
A volt házelnök szerint a kétkamarás parlament második kamarájában képviselnék magukat a civilek, a szakszervezetek, a nemzetiségek és a határon túli magyarok.  "Kettéhasadt haza és haladás" – folytatta. A magukat baloldalinak nevező pártok demokratikusak, de nem eléggé nemzetiek, míg a jobboldali pártok nemzetiek ugyan, de nem eléggé demokratikusak. Nincs éhező, gyűlölködő, nemzetietlen demokrácia, de van más politikai alternatíva - mondta.

A KTI írásba fektetett stratégiai céljai: demokratikus, tiszta és átlátható döntéshozatali mechanizmus; a társadalom integrációját elősegítő politika; a méltó élethez való hozzáférés mindenki számára, elidegeníthetetlen szükségletként és jogként; a demokratikus államiság megszilárdítása; a képviseleti és a részvételi demokrácia intézményes, alkotmányos összhangjának kialakítása, a természetes alapon létrejött civil szervezetek ellensúlyának megteremtése a pártcélokkal szemben; nemzeti és alkotmányos hagyományaink büszke felvállalása, a társadalmi viszonyokat jobban leképező kétkamarás közjogi modell visszaállítása; színvonalas képzés, egzisztenciális biztonság, vonzó nemzeti jövőkép a felnövekvő nemzedéknek; a képzett és képzetlen állástalanok, a saját családi vállalkozásukból élők, az életük munkája és több évtizedes járulékfizetésük eredményeként nyugdíjban részesülők érdekeinek megalkuvásoktól mentes képviselete; a kultúra, az erkölcsi normák, a hitvallás értékhordozó szerepének elismerése; fellépés minden szélsőséggel szemben; a meghaladottá vált, jórészt mesterségesen fenntartott ideológiai és politikai alapú társadalmi törésvonalak és a gyűlöletstruktúra feloldása párbeszéd útján.

A Közösség a Társadalmi Igazságosságért indul a következő választásokon. Eddig országosan 160 képviselőjelölttel rendelkezik, de szeretné gazdagítani a jelöltek táborát olyanokkal, akik egyetértenek politikai céljaival, és felkészülten készek tenni is a megvalósításukért.

A Magyar Szociális Fórum arra kéri a társadalmi szervezeteket, és tagjaikat, hogy – egyetértés esetén – jelezzék készségüket a Közösségbe történő bekapcsolódásukra, továbbá nevezzék meg azokat a személyeket, akiket országgyűlési képviselőjelöltnek szeretnének állítani a választásokra! (Mellékelten csatoltjuk a jelölt által kitöltendő űrlapot, melyet mielőbb a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kérünk visszajuttatni szkennelten!) Az MSZF személyes találkozóra hívja a jelölteket és a csatlakozni kívánó szervezetek képviselőit október 26-ra.+++

 

Az új politikai erő megalakulásának előzményeiről lásd: http://mszfszk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=565:uj-politikai-er-magyarorszagon&catid=2:magyar

A kitöltendő jelölt nyilatkozat:

 

 

JELÖLTNYILATKOZAT

 

Alulírott,

Név:………………………………………………….

 

Lakcím:………………………………………………

 

Anyja neve:…………………………………………..

 

Születés helye, ideje:…………………………………

 

Állampolgárság:………………………………………

 

ezennel kijelentem, hogy a jelölésemnek nincs jogi, erkölcsi, politikai akadálya, a Magyar Szociális Fórum felkérését a 2014. évi országgyűlés választásokon képviselőjelöltként való részvételre elfogadom. A Közösség és támogatóinak döntése esetén kész vagyok a közösen vállalt programot képviselve egyéni körzetben indulni a választásokon.

(Dátum)…………….

 

 

…………………………………

aláírás

 

 


Látogatottság

1707736
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
7610
6633
34935
1657623
37951
33433
1707736

Your IP: 3.94.129.211
2019-12-08 22:16