Figyelmeztető jelenségnek tartja Róna Péter közgazdász kivonulását a hazai közéletből a Magyar Szociális Fórum. Csütörtökön kiadott közleményében az emberi jogokért küzdő társadalmi mozgalom súlyosnak ítéli, hogy sem a kormánypártok, sem az ellenzék nem hallgatott arra a pénzügyi szakemberre, aki elsőként hívta fel a figyelmet arra, hogy a devizahitel hibás termék, és a bankoknak kártalanítaniuk kell érte a pénzügyi szolgáltatásukkal megkárosított embereket.

Róna Péter a Magyar Szociális Fórum – Szociális Kerekasztal szakértői csoportjának tagjaként fontos szerepet játszott annak a jogorvoslati csomagnak az elvi megalapozásában, amelyet közgazdászok és jogászok dolgoztak ki a Hitelkárosultak érdekében. (Lásd a hitelkarosultakert.hu honlapot!)

A sors fintora, hogy a professzor attól az LMP-től várta a politikai megoldást a devizahitel-problémára, amely sohasem szegült szembe a nagy pénzügyi csoportok érdekeivel, és rendre visszautasította a professzor sürgetését, hogy álljon ki a megkárosított emberek oldalán.

Az MSZF szerint a jelenlegi parlamentben egyetlen olyan párt sincs, amely a bankokkal szemben a megkárosított emberek oldalán állna. Róna Péter ezért mondhatta: „ez az én hazám, de nem az én világom”. Az MSZF szerint Róna professzor ezzel sok-sok millió magyar társadalmi igazságosság miatti hiányérzetét juttatta kifejezésre. Időbeli egybeesése miatt kivonulásának különös hangsúlyt kölcsönöz a magyar parlamentben történt példátlan antiszemita megnyilvánulás.

A Magyar Szociális Fórum a jövőben is számít Róna Péter szakértelmére, és reméli, a professzor azokkal a progresszív szociális erőkkel igyekszik majd politikai közösséget vállalni a devizahitelesek érdekében, amelyek a Magyar Szociális Fórumhoz hasonlóan következetesen kiálltak értük, és mindazokért, akiket megélhetési válságba taszított a jelenlegi kormány és elődjeinek bankpárti politikája – áll a közleményben.+++

 

 

 

 

Látogatottság

1566757
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
1889
1920
10843
1538605
55087
76520
1566757

Your IP: 18.206.13.39
2019-08-23 22:52