Budapest, 2018. április 9. hétfő (MSZF)

Vereséget szenvedett a szociális demokrácia ügye, nem sikerült változtatni az elosztási viszonyokon a bérből, fizetésből, nyugdíjból élő, nélkülöző társadalmi többség javára. Kudarcot vallott az óriásvagyonok megadóztatásának terve, a közpénzekből született magánvagyonok kisajátítása, a szegénység felszámolása. Felülkerekedett a tőkejövedelemből élő kisebbség akarata, melyre sokan objektív érdekeikkel ellentétesen szavaztak – állapította meg hétfőn a Magyar Szociális Fórum (MSZF) az április 8-i országgyűlési választás kimeneteléről.

 

Noha szükséges lett volna, nem sikerült elhárítani a társadalmi felemelkedés útjából a gazdasági-politikai összefonódás akadályát, egy kisebbség továbbra is kisajátíthatja magának a megtermelt érték zömét, milliókat pedig szegénységbe és nyomorba kényszeríthet, megfosztva őket minden esélyüktől – értékelte az emberjogi mozgalom a választási eredményt.

A hatalom rendelkezésére álló propagandagépezettel sikerült megtéveszteni az emberek jelentős részét, és elhitetni velük, hogy nem a szegénység felszámolására, a gyermekéhezés kiküszöbölésére, lakhatási garanciára, lakhatási segítségre, elérhető bérlakáshoz juttatásra, a szociális minimumra, a családi pótlék duplára emelésére, minden 100 ezer Ft alatti nyugdíj kétszeresére emelésére, a 13. havi nyugdíj visszaállítására, a nettó minimálbér 150 ezer Forintra emelésére, a gyógyszerárak támogatására, az egészségügyi dolgozók bérének 50 százalékos emelésére, a gáz és a villany árának mérséklésére, a hitelkárosultak adósságának eredeti árfolyamon történő újraszámolására van szükség, hanem a kialakult állapotok fenntartására.

Sikerült elhitetni a választók többségével, hogy a hazáját is elveszítheti, ha nem a kormánypártokra szavaz, és csak akkor maradhat meg magyarnak, ha másokat gyűlöl, ha más fajokkal szemben felsőbbrendűnek tartja magát, és ha türelmetlenséget tanúsít mások vallásos meggyőződésével szemben.

A Magyar Szociális Fórum veszélyesnek tartja a választások nyomán keletkezett új helyzetet, és figyelmeztet a gyűlölet-politika folytatásából fakadó várható következményekre a magyar társadalom együttélésre nézve. „Aggasztónak tartjuk, hogy a választók többsége azonosult Orbán Viktor miniszterelnök politikai ígéretével, amely szerint "A választás után természetesen elégtételt fogunk venni. Erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is."

Nehéz idő elé néz a magyar nép a felhalmozódott és megoldatlan társadalmi gondok miatt. A „szociális demokrácia”, és az ezzel járó társadalmi átalakítás feladata a jövőre vár. Sikere azon múlik, hogy az átalakulásban érdekelt erők képesek lesznek-e felnőni a feladathoz, és győzelemre segíteni a valódi népakaratot, mely nem szűnt meg az április 8-i választással, hanem érvényesülésére vár – állapította meg a Magyar Szociális Fórum.+++


Látogatottság

738077
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
486
1015
8873
719919
11382
104119
738077

Your IP: 34.203.225.78
2018-12-10 09:04