Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Budapest, 2018. április 4. szerda (MSZF)

Kétszázan fagytak meg Magyarországon március végéig tavaly ősz óta, március közepe óta nyolcan távoztak az élők sorából - jelentette a Magyar Szociális Fórum szerdán.

A mögöttünk hagyott tél áldozatainak 53 százaléka a szabad ég alatt, illetve kórházban halt meg, 47 százaléka pedig fűtetlen lakásokban.

A legfiatalabb áldozat egy csecsemő volt, a legidősebb pedig 93 éves.

A Magyar Szociális Fórum megjegyezte: a tömeges fagyhalál továbbra is a magyar társadalmi valóság kísérő jelensége. A múlt télinél valamivel kevesebben szenvedtek ugyan kihűléses halált, de a tömeges életvesztés feltartóztatása sikertelennek bizonyult a jelenlegi társadalompolitikával.

Az MSZF szerint az emberéletben évről-évre keletkező súlyos veszteségnek csak akkor lehetne véget vetni, ha a kormány nem a kilakoltatásokat támogatná, hanem az emberek lakáshoz juttatását, és a szegénység felszámolását. Elöregedő társadalmunkban alapvetően fontos volna a szociális háló színvonalas működtetése is, a szükségleteknek megfelelően – írták.+++