Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

EZT MÁR NEM TŰRHETJÜK TOVÁBB!

Magyarországon döbbenetes dolgok történnek nemcsak a sajtó-média piac újraelosztása körül, hanem a szabad véleménynyilvánítás korlátozásával és a civil érdekvédelmi vonalak teljes felszámolásával, ami végtelenül sajnálatos. Azért is az, mert nincs senki, aki kiállna itt az ártatlanul meghurcolt emberekért, akik a köz,- és az elesett emberek érdekét szolgálják.

Döbbenetes, hogy azokat, akik országosan ismert és elismert emberjogvédő szervezetek vezetői, vagy elismert civil érdekvédelmi vezetők és ilyen mozgalmak szószólói, vagy aktivistái, azokat úgy akarják elnémíttatni, hogy olyan embereket küldenek rájuk, akik az emberi méltóságukat, a becsületüket, a jó hírnevüket gátlástalanul kikezdik. Megfenyegetik őket, ha cselekedni szeretnének, vagy felszólalni mernek másokért, az elnyomott társadalmi rétegekért.

Különösen, az elmúlt egy évben indult el „diadalútjára” a civileket, civil vezetőket elnémító hadjárat, ami előtte is megvolt már, de nem ilyen brutálisan akarták elnémíttatni ezeknek a szervezeteknek és mozgalmaknak a vezetőit, mint most. Szomorúan néztük végig, hogyan „kapituláltak egymás után sorban”: a pedagógusok, az egészségügy, a gyermekvédelem, vagy a rokkant érdekvédelem élharcosai.

Most itt egy újabb sokkoló példa, amin mélységesen fel vagyok háborodva. Le vagyok döbbenve és nem találok szavakat sem arra, ami itt hazánkban a civil vezetők elnémíttatásáért vívott harccal folyik. Annál is inkább, mert most, egy újabb, köztiszteletben álló emberjogvédő vezetőt szemeltek ki maguknak a támadók a legújabb „áldozatként”. Azt a Dr. Simó Endrét, aki szociológus, közgazdász, újságíróként évtizedek óta kiállt a devizahitelesekért, a nyomorban lévőkért, a társadalomból kitaszított emberek érdekeiért küzd ma is következetesen, mint a Magyar Szociális Fórum vezetője.

http://www.mszfszk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1212%3A2017-07-31-15-25-46

Én ezt az embert - Dr. Simó Endrét - személyesen is ismerem, és végtelenül tisztelem az évtizedek óta folytatott önzetlen munkásságáért. Ő volt az, az ember ebben az országban, aki legelsőként a rokkantak jajkiáltását meghallva, azonnal felkarolta a súlyos betegek érdekvédelmi vonalát. Helyet biztosított a (MSZF) honlapján, a rokkantvédelmi rovatánál arra, hogy az önmaguk problémáiért kiálló rokkantaknak legyen egy nyilvános civil érdekképviseletük, hogy az embertelen törvénykezés minél kevesebb áldozatot szedjen közülük. Gyermekvédelmi rovatot is indított. Tisztelet jár érte, neki. Azóta sajnos mind a gyermekjogvédőt (Dudás Annát), mind a rokkant-érdekvédőt (Demeter Évát) kiszemelték, hogy ellehetetlenítsék a civil érdekvédő tevékenységüket.  Most viszont a célpont az MSZF vezetője, Dr. Simó Endre lett. Ezeket „a történéseket” nem hagyhatjuk szó nélkül.

A Magyar Szociális Fórumnál (MSZF) megalakult 2012. év elején az „Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért” szakmai érdekvédő csoport. A korhatár alatti rokkantak rengeteget köszönhetnek Dr. Simó Endrének. Neki köszönhetik a rokkantak azt is, hogy a média felfigyelt a rokkant emberek gondjaira. Éveken át vezette a „Közélet élőben” című műsort a Budapest TV-ben. Ott folytatólagosan szót kaphatott a rokkantak ügye is, mint súlyos társadalompolitikai közéleti téma.

Az egyik ilyen adás is figyelemreméltó volt a sok közül, melyet Dr. Simó Endrének köszönhetnek a rokkantak:

https://www.youtube.com/watch?v=yuN6SZwvtbs

Dr. Simó Endre mindaddig (2 éven át) segítette a rokkantak ügyét, amíg a rokkantak az önálló érdekvédelmi vonalat meg nem alakították saját maguknak, saját érdekvédelemmel, a saját honlappal, a Korhatár Alatti Rokkantak Országos Szervezete (KAROSZ) névvel és tucatnyi KAROSZ facebook csoporttal. Ott, a 2014. november 25.-től - 2015. május 31.-ig működő KAROSZ érdekvédelemnél Demeter Évát, a szakmai érdekvédőt számolták fel, maguk a rokkantak. Fenyegető üzeneteket küldtek számára, és folytatólagosan a személye lejáratásán dolgoznak ma is.

Most, hogy kikezdték azt ellenségeskedők Dr. Simó Endrét is, a Magyar Szociális Fórum (MSZF) vezetőjét, szükségét érzem annak, hogy megálljt parancsoljunk közösen ennek az ámokfutásnak, ami ebben az országban a facebookon tombol, a civil emberjogvédők és érdekvédők ellen!

Elég volt már, és elég legyen ebből!

Álljunk ki közösen Dr. Simó Endréért és minden olyan érdekvédőért, akiknek az alapvető emberi jogait, az emberi méltóságát és a személyiségi jogait megsértették és megalázták az elmúlt években!

Össze kellene fogni minden érdekvédőnek! Együtt és egységesen lehet csak fellépni, ha meg akarjuk őrizni a rendszerváltással kivívott szabad véleménynyilvánításunk, a szabad gondolkodásunk eszméit, és az alapvető emberi jogainkat!

Ne engedjük, hogy a legnagyobb emberjogvédőinket is kikezdjék, mint Dr. Simó Endrét!

Kollektíven kell fellépni minden ilyen eset ellen, mint ami most az ő személye elleni támadással történt, illetve bárki más ellen is megtörtént, vagy megtörténik!

Ne hallgassunk ezekről az esetekről soha többé, mert akkor valóban bármit megtehetnek ellenünk!

Demeter Éva