Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Egy amerikai újságíróval folytatott beszélgetésén a Magyar Szociális Fórum alapító-szervezője kitért a hazai társadalmi gondokra, és a következőket mondta:

 

Magyarország 9,6 millió lakosa közül kb. három millióan élnek létminimum alatt. A létminimum havi 285 dollár, azaz napi 9 dollár. Sokan éheznek, köztük sok százezer gyermek tér nyugovóra korgó gyomorral. Különösen az ország keleti területein nagy a nyomor. A társadalmi állapot jellegzetes kísérő jelensége a növekvő bűnözés és a deviáns magatartási formák terjedése, így a drogfogyasztás. Magyarországon évről-évre több százan fagynak meg a szabad ég alatt és fűtetlen lakásokban. A rendszerváltás óta közel tízezren hunytak el hypotermiában. Növekvő tendenciát mutat a társadalmi egyenlőtlenség: a gazdagok egyre gazdagabbak, a szegények pedig egyre szegényebbek. Az Orbán kormány békepolitikája nem párosul hasonlóan pozitív társadalompolitikával.

 

Az ukrajnai konfliktusról és a világban végbemenő átalakulásról angolul folytatott kb. egy órás beszélgetés videó felvétele az alábbi linken nézhető meg:

 

https://www.youtube.com/watch?v=mNvyF83PfSE